Co może by przyczyną opóźnienia przyspieszania?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co może by przyczyną opóźnienia przyspieszania?
Witam serdecznie, jak nacisnę pedał gazu to auto dopiero po chwili przyśpiesza, czy może to by przyczyną niskiej kompresji silnika. Dodam że jak się rozgrzeje to jak by rzucało silnikiem na boki. Proszę o informacje.
to jest normalne ze ma małe opoznienie nie bedzie chodził jak benzyna no chyba ze po małych modach a co do przyspieszania zaleznego od pogody to wychodzi brak intercoolera. Kiedy jest ciepło turbo daje jeszcze cieplejsze powietrze a im cieplejsze powietrze tym go mnie co skutkuje mniejszym kopem
Garett T3 ready to aplication :D
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
wsadzając intercooler skracasz żywotność turbinyDzięki za informację, a czy można wstawić intercooler, jeśli tak to ile by to kosztowało i jaj to zrobić?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Jesteś pewiensouler pisze:o zesz ja pierd... skad tys wzial taka teorie?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
yyyy że co ? podaj jakieś fakty bo teraz mnie to zaciekawiło. i miliony użytkowników TDI pewnie teżgrandilodz pisze:wsadzając intercooler skracasz żywotność turbinyDzięki za informację, a czy można wstawić intercooler, jeśli tak to ile by to kosztowało i jaj to zrobić?
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
to jest równie ciekawy tekstWłochaty pisze:to jest bardzo ciekawy tekstgrandilodz pisze:wsadzając intercooler skracasz żywotność turbiny
grandilodz, to jak Ty sadzisz, co jest lepsze dla turbiny, zimne i czy cieple powietrze?
nie wiem jak u was, ale u mnie na ten przykład intercoler jest ZA turbiną, chłodząc sprężone i nagrzane od ciśnienia powietrze. a ciepłe czy zimne powietrze ma wpływ na prace silnika.
no chyba ze moja wiedza jednak jest błędna, to prosze o wyjaśnienie
nie musisz mnie przepraszać, nie obraziłem sie jestem niespotykanie spokojny człowiekWłochaty pisze:Cinek, zle sie wyrazilem, sory