odpowietrzenie hamulcow i sprzegla

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
golab21
Nowicjusz
Nowicjusz

odpowietrzenie hamulcow i sprzegla

Post autor: golab21 » pn maja 05, 2008 23:18

witam.
moze ktos mi podpowie jak odpowietrzyc sprzeglo i hamulce w moim mk3 1z tdi. mialem cieknacy cylinderek z tylu i wyciekl mi plyn hamulcowy, kontrolka sie nie zapalila bo ten czujnik w zbiorniczku sie zawiesil... wymienilem cylinderek i odpowietrzylem hamulce w tradycyjny sposob tzn. przy kolach pompy nie odpowietrzylem bo nie wiem jak, a i jeszcze dodam, ze mam ABS. sprzeglo dziala tylko czasami po dluzszym postoju pedal sprzegla opada tak gdzies do polowy(nie zawsze... w sumie zadko), ale jak go podniose do gory to wszystko dziala jak nalezy, nie wiem czy tak powinno byc czy trzeba odpowietrzyc... cty moze cos innego. szukalem w szukajce ale nic podobnego nie znalazlem. wszelka pomoc mile widziana. pozdro

Awatar użytkownika
vision
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: vision » wt maja 06, 2008 08:17

odpowietrz sprzęgło z tego co pamiętam procedura taka sama jak przy odpowietrzaniu reszty układu hamulcowego
Ostatnio zmieniony wt maja 06, 2008 08:26 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » wt maja 06, 2008 13:14

na skrzyni patrząc od góry przy wybeiraku masz odpietrznik - podobny jak w przy zacisku

niech ktoś pompuje sprzęgłem a Ty luzuj i odpowietrz sobie układ sprzęgła - dokładnie tak samo jak odpowietrzałes hamulce

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”