Pytanie o temperature plynu chlodniczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie o temperature plynu chlodniczego
witam!niedawno kupilem mk3 1,9TD i gdy tem doszal do 75 stopni to wlaczal sie witark i wiecej nie doszla,stwierdzilem wiec ze trzeba wymienic czujnik kupilem niemiecki za 38 zl 95,105 i teraz temperatura jak przekroczy 80 stopni to wlacza sie wiatrak czy czujnik jest wadliwy czy to termostat?
Ostatnio zmieniony pt wrz 12, 2008 21:59 przez krolik85, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
U mnie włącza się po przekroczeniu 90 st chyba ok 95,
myśle że masz coś nie tak z pomiarem temperatury, czujnik albo zegar
najlepiej było by zagrzać silnik i zbadać temp wody w zbiorniczku, albo pożyczyć od kogoś czujnik na sprawdzenie
myśle że masz coś nie tak z pomiarem temperatury, czujnik albo zegar
najlepiej było by zagrzać silnik i zbadać temp wody w zbiorniczku, albo pożyczyć od kogoś czujnik na sprawdzenie
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
najlepiej termometrem cyfrowymkrolik85 pisze:tak tylko czym zmierzyc ta temperature w zbiorniczku
łatwiej podminić na próbe czuknik z innego auta, i zobaczyć efekty
ew jeździć tak dalej mając na uwadze że wskaźnik oszukuje [o ile tak na 100% jest]
topbrakes.pl
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV TDI
- Silnik: ARL
Najlepiej zmierzyć sobie temperaturę w zbiorniczku wyrównawczym. Jeżeli jest około 81-85 stopni to znaczy, że jest wszystko w porządku. W takim przypadku licznik powinien wskazywać 90stopni. Jeżeli jest inaczej a czujnik temp. i termostat na 100% sprawne to do wymiany/naprawy zegary.
Ja mam tak właśnie, że wszystko sprawdzone/wymienione i temperatura na zegarach cały czas jakieś 75stopni.
Ja mam tak właśnie, że wszystko sprawdzone/wymienione i temperatura na zegarach cały czas jakieś 75stopni.
witam!zrobilem tak jak doradziliscie wlozylem termometr do zbiorniczka wyrownawczego i czekalem az sie nagrzeje ciecz,i jak sie okazalo wiatrak wlaczyl sie po przekroczeniu 92 stopni na termometrze natomiast na zegarze w aucie bylo 80 czyli wychodzi na to ze wszytsko w porzadku tylko zegar w srodku troche zaniza.dzieki za podpowiedzi uwazam temat za zamkniety.Pozdrawiam