Grzanie świec
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Grzanie świec
Witam wszystkich jestem posiadaczem vw golfa 3 tdi i mam pytanie dotyczące grzania świec ile sekund trwa grzanie świec rano u was gdy auto stoi całą noc?
grzanieświec
U mnie do zgaśnięcia kontrolki trzeba 4-8 sekund rano.Gaśnie kontrolka i odpalam myślałem że to długo dlatego pytam ale widze że kolega grzeje dłużej więc to normalne dzięki wielkie.Pozd.
- tomek507
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jesli odpalasz sobie autko u siebie koło domu bądż garażu głownie chodzi o cisze to po kilku chwilach po zgasniesciu kontrolki od swiec słychac takie pstykniecie i do wtedy chyba jeszcze one sa grzane ja przewarznie z rana czekam na to i dopiero krece.
- Co wy właściwie robicie tam u was?
- Grillujemy i pijemy wódke
- A w zimie?
- Nie grillujemy
- Grillujemy i pijemy wódke
- A w zimie?
- Nie grillujemy
- Turbonalepa
- Ma gadane
- Kontakt:
Czas podgrzewania świec do rozruchu w TDI jest zależny od temp. jaka jest - 0 st. to grzeje (pi razy drzwi) 2-3 sec. a jak będzie -20 stopni to może i z 8-10 sec., a jak odepniesz czujnik temp. i komputer widzy chyba - 40 wtedy to grzeją prawie 30 sec.
Wszystko zależy od temp.
Pozdrawiam.
Wszystko zależy od temp.
Pozdrawiam.
Czyszczenie nastawników, czyszczenie turbin VNT, diagnoza VAG, ustawienie kąta wtrysku, korekta liczników, itp. itd.:
Turbonalepa - tel. 602859936, GG 1549145
Turbonalepa - tel. 602859936, GG 1549145
Witam podepne sie pod temat mam seata z 96r i maly problem z grzaniem swiec ale zaczne od poczatku.
W sobote 13 wrzesnia rano przy temp. kolo 4 stopni probowalem odpalic i po ktorymstam obrocie odpalil ale strasznie nim telepalo,sprawdzilem swiece i wszystkie byly spalone (bosch) wymienilem na ngk i kilka razy kontrolka swiecila troszke dluzej a teraz zapali sie na dwie sekundy zgasnie na pol i znowu sie pali przez 3 lub 4 sekundy.I tutaj moje pytanko co moze byc nie tak
W sobote 13 wrzesnia rano przy temp. kolo 4 stopni probowalem odpalic i po ktorymstam obrocie odpalil ale strasznie nim telepalo,sprawdzilem swiece i wszystkie byly spalone (bosch) wymienilem na ngk i kilka razy kontrolka swiecila troszke dluzej a teraz zapali sie na dwie sekundy zgasnie na pol i znowu sie pali przez 3 lub 4 sekundy.I tutaj moje pytanko co moze byc nie tak