Po wymianie filtra nie pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie filtra nie pali
Witam !!! Korzystając z waszego poradnika http://vwgolf.pl/porady/filtrpaliwa.html postanowiłem wymienić filtr paliwa. Na innych forach czytałem, że ten filtr najpierw trzeba zalać paliwem a u was w poradniku jest napisane, że trzeba kręcić do momentu zalania filtra. Pokręciłem parę razy i postanowiłem wyciągnąć filtr i zalać go paliwem. Zalałem go do pełna i kręciłem w baku oczywiście jest paliwo. Jak się dłużej pokręci to zapala się kontrolka oleju i postanowiłem go dalej nie męczyć i poradzić tutaj na forum. Najprawdopodobniej jest zapowietrzony układ. Teraz pytanie co zrobić z tym fantem, kręcić dalej czy może w jakiś sposób odpowietrzyć ten układ ? Jak chwile postoi bez kręcenia to w tej przeźroczystej rurce pokazuje się paliwo tak do połowy. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 15:25 przez Owen, łącznie zmieniany 3 razy.
Owen, niestety musisz teraz zmęczyć troche auto, jak nie nalałeś paliwa do filtra za pierwszym razem to taki jest efekt i później już nie pomoże dolanie - niestety
zrób jak uważasz za słuszne, ja jak kiedyś tak zrobiłem i po chwili odpalił i chodził
zrób jak uważasz za słuszne, ja jak kiedyś tak zrobiłem i po chwili odpalił i chodził
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 00:09 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- VW krzychu
- Mały gagatek
- Kontakt:
silnik AHF na 100% nie ma PD więc raczej koledzy dobrze doradzają.souler pisze:poluzowac na wtryskiwaczach nakretki? w pd? panowie opanujcie sie.
DigiTech Katowice-> PROMOCJA na CHIPTUNING
autoelektronika, diagnostyka, chiptuning, hamownia obciążeniowa, DPF/FAP deaktywacja
autoelektronika, diagnostyka, chiptuning, hamownia obciążeniowa, DPF/FAP deaktywacja
souler, AHF jest na pompie a nie na pompkach
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 00:26 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
-
- Nowicjusz
O ile nie ma pomy paliwa w baku można to zrobić takim sposobem , ściągasz wężyk z filtra paliwa ten idący od baku ( podający paliwo ) na kruciec filtra zakładasz wężyk około 1 metra najlepiej przezroczysty aby widzieć stan paliwa jakie do niego wlejesz , podnosisz wężyk do góry i dolewasz poliwo aby cały czas było widoczne w połowie węża , po upływie 3min można odpalać .
VW krzychu pisze:silnik AHF na 100% nie ma PD więc raczej koledzy dobrze doradzają.
wierzcie panowie że souler doskonale wie który silnik to PD a który nie. a faktem jest że kolega napisał w tytule że PD, więc albo nie wie co pisze albo wymieniał filtr np w innym auciekulon-x pisze:souler, AHF jest na pompie a nie na pompkach
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...