Jak wam palą klekoty w te mrozy ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wam palą klekoty w te mrozy ?
dzisiaj -21 st C no i klekot odpalił z półobrotu
przez 3 sekundy obroty 1100 potem około 1000
zero dymu z rury, zero drgawek czy przebierania silnika
znaczy sie zdrowy koń :green_fuck:
po rozgrzanu oczywiście para z rury
ps. jednak remoncik dał rade, wczesniej jak miałem wszystkie świeczki spalone to przy - 20 trzeb było troche chechłać, że nie wspomne o siwym dymie który powodowały nieszczelne uszczelniacze zaworów
przez 3 sekundy obroty 1100 potem około 1000
zero dymu z rury, zero drgawek czy przebierania silnika
znaczy sie zdrowy koń :green_fuck:
po rozgrzanu oczywiście para z rury
ps. jednak remoncik dał rade, wczesniej jak miałem wszystkie świeczki spalone to przy - 20 trzeb było troche chechłać, że nie wspomne o siwym dymie który powodowały nieszczelne uszczelniacze zaworów
Ostatnio zmieniony wt sty 06, 2009 09:38 przez cowboy, łącznie zmieniany 1 raz.
Temperatura rano -17 C, autko stoi na dworze cala noc. Pali od pol obrotu, nie puszcza chmurki Chyba zdrowiutki.
01.09 zaowocowal upadkiem starego aku, nowy polepszyl poranny rozruch ;]
01.09 zaowocowal upadkiem starego aku, nowy polepszyl poranny rozruch ;]
Ostatnio zmieniony wt sty 06, 2009 09:59 przez marcelvw, łącznie zmieniany 1 raz.
mój aku to Bosch silver, ma juz ponad 3 lata, jakis taki dobry podobno - chyba 300 PLN dałem... no i jest pojemny bo mam seryjnie alternator 120 Amariachi pisze:na porządnym aku za 419zł kręci jak szalony
za to rozrusznik mi nie chciał kręcic na jesien ale po 2 dniach sam sie naprawił i tak chodzi do dziś...
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
cowboy, mój zapalił bez problemu za pierwszym grzaniem świec i długo nie musiałem go chechłać
Zadymiał konkretnie na siwo bo uszczelniacze już kuleją
P.S. Dziadkowy pedzio 307 HDI dzisiaj nie dał rady a wczoraj za czwartym razem zapalił :green_fuck:
TDI górą Jeżdże na paliwie z auchan i silnik daje radę
Wczoraj tam tankowałem do pełna to obok mnie koleś nowiutkiego land cruiser D-4D tankował a potem tourana 2.0TDI.DO Audi bym się nie odważył tam lać dlatego leje tylko na BP
Zadymiał konkretnie na siwo bo uszczelniacze już kuleją
P.S. Dziadkowy pedzio 307 HDI dzisiaj nie dał rady a wczoraj za czwartym razem zapalił :green_fuck:
TDI górą Jeżdże na paliwie z auchan i silnik daje radę
Wczoraj tam tankowałem do pełna to obok mnie koleś nowiutkiego land cruiser D-4D tankował a potem tourana 2.0TDI.DO Audi bym się nie odważył tam lać dlatego leje tylko na BP
Ostatnio zmieniony wt sty 06, 2009 10:17 przez Pruszkowiak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
Witajcie, no to i ja coś dodam. Temperatura -16'C, parking pod blokiem, samochody: Golf III 1.9TDI (AHU) i Passat 1.9 TDI (AFN). Passat po zagrzaniu świec bez problemu, po jednym obrocie , biała mgła z rury. Golf (pomimo swojego przebiegu 290.000km), jedno grzanie, jeden obrót, dwie sekundy nierównej pracy i dalej już miodzio . Powiem wam, że bałem się troszkę o Golfa, ale sprawuje się wyśmienicie. Pozdrawiam entuzjastów Golfa, ale także całego koncernu VW (obecnie latam Passatem, Golf jest do sprzedania).
zyggy
zyggy
no to moze i ja cos napisze
-14 za oknem auto od 2 dni robi male trasy (2km do pracy,8 godzin w pracy stania i 2 km do domu) 2 raz podgrzewanie swiec dla pewnosci i dal rade za 1 razem chodz nie bylo lekko ok 1100 obrotow i pomalu zaczelo spadac, oczywsice z rury tylko para.
Ehh trzeba pomyslec albo na rower sie przezuci albo na nozkach pochodzic do pracy bo trasa za krotka na dieselka
dodam ze aku to centra ok. 1 rok uzytkowania
-14 za oknem auto od 2 dni robi male trasy (2km do pracy,8 godzin w pracy stania i 2 km do domu) 2 raz podgrzewanie swiec dla pewnosci i dal rade za 1 razem chodz nie bylo lekko ok 1100 obrotow i pomalu zaczelo spadac, oczywsice z rury tylko para.
Ehh trzeba pomyslec albo na rower sie przezuci albo na nozkach pochodzic do pracy bo trasa za krotka na dieselka
dodam ze aku to centra ok. 1 rok uzytkowania
Witam Wszystkich
Dziś nie odważyłem się go kręcić po pierwszym grzaniu świeczek, podgrzałem 3 razy i za 3 obrotem odpalił, kilka sekund nierównych obrotów , chmurka z tyłu i dalej już równo dodam że u mnie było -21 no i akumulator bodajże centry żelowy od poloneza
Dziś nie odważyłem się go kręcić po pierwszym grzaniu świeczek, podgrzałem 3 razy i za 3 obrotem odpalił, kilka sekund nierównych obrotów , chmurka z tyłu i dalej już równo dodam że u mnie było -21 no i akumulator bodajże centry żelowy od poloneza
Moja Lalka
viewtopic.php?f=91&t=457579&p=5511261#p5511261
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
viewtopic.php?f=45&t=364001&start=1246
viewtopic.php?f=91&t=457579&p=5511261#p5511261
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
viewtopic.php?f=45&t=364001&start=1246