Wskaźnik temperatury - czy to normalne ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wskaźnik temperatury - czy to normalne ?
Witam
Proszę o informację czy sprawą normalną są delikatne wahania wskaźnika temperatury,
Kupiłem niedawno to auto i dopiero się go uczę
Chodzi o to że jadąc w mieście mam takie minimalne odchylenia wskaźnika temp. w prawą stronę od 90°C - jakby rosła. Po chwili minimalnie odchyla się w prawo - w stronę malejącą. W obu przypadkach wskaźnik niby nie odchodzi od 90°C ale jako że nie znam jeszcze tego auta wolę się upewnić
Niby to mało widoczne ale jestem "detalistą" więc zwracam uwagę na takie rzeczy.
Nie zwróciłem uwagi by włączał się wentylator wiec sam nie wiem.
Pozdro
Proszę o informację czy sprawą normalną są delikatne wahania wskaźnika temperatury,
Kupiłem niedawno to auto i dopiero się go uczę
Chodzi o to że jadąc w mieście mam takie minimalne odchylenia wskaźnika temp. w prawą stronę od 90°C - jakby rosła. Po chwili minimalnie odchyla się w prawo - w stronę malejącą. W obu przypadkach wskaźnik niby nie odchodzi od 90°C ale jako że nie znam jeszcze tego auta wolę się upewnić
Niby to mało widoczne ale jestem "detalistą" więc zwracam uwagę na takie rzeczy.
Nie zwróciłem uwagi by włączał się wentylator wiec sam nie wiem.
Pozdro
Na moim wskazniku po rozgrzaniu się silnika wskazuwka cały czas stoi na 90tce.Bez względu na to czy jeżdzę w mieście,czy na trasie.
W tych silnikach wskaznik nie powinien miec żadnych wahań.
[ Dodano: 06 Lut 2009 19:09 ]
W tych silnikach wskaznik nie powinien miec żadnych wahań.
[ Dodano: 06 Lut 2009 19:09 ]
Najprawdopodobniej masz uszkodzony termostat.Temperatura musi oscylować w granicach 90ciu stopni +-2 stopnie.Pan-Banan pisze:W moim golfiku wskaźnik temperatury płynu chłodniczego utrzymuje się na poziomie 78-80*C, czy to norma w TDI 90 KM w MK3?
AFN 165,5@380,8
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
powinno być 90 stopni,wymiana i nr czujnika jest w faq http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113603