Pompa ATD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa ATD
Witajcie, mam pytanie,czy jest bardzo skomplikowane samemu uszczelnienie pompy paliwa-wytwarzającej cisnienie przy silniku w TDI-ATD MK4.Czy trzeba pozniej cos ustawiac na przyrzadach?? Czy wystarczy wyjac, uszczelnic i wrzucic pompe. Normalnie na alegro uszczelki sa po ok.50zl za komplaet, a mechanicy krzycza 400zlza calą robote. prosze o porade i pomoc
jakiej pompy paliwowej ? jak ATD - to pompowtryskibanan1 pisze:czy jest bardzo skomplikowane samemu uszczelnienie pompy paliwa
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
pewnie Ci chodzi o tą
nic nie trzeba uszczelniać regulować
ta pompa ma za zadanie tylko popchnąć paliwo do filtra - jak dobrze pamiętam to ma miec ciśnienia pompownia pół atmosfery - jedna uszczelka jest tylko przy samym baku żeby uszczelnić przy nakrętce
banan1 a co Ci się stało że chcesz przy tym dłubać ?
nic nie trzeba uszczelniać regulować
ta pompa ma za zadanie tylko popchnąć paliwo do filtra - jak dobrze pamiętam to ma miec ciśnienia pompownia pół atmosfery - jedna uszczelka jest tylko przy samym baku żeby uszczelnić przy nakrętce
banan1 a co Ci się stało że chcesz przy tym dłubać ?
Ostatnio zmieniony sob kwie 11, 2009 15:28 przez Kulon, łącznie zmieniany 4 razy.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
-
- Gadatliwa bestia
Re: Pompa ATD
nic nie musisz ustawiać, poprostu ją odkręć i odsuń troche wyjmij starą uszczelkę potem wytrzyj szmatką do sucha pompe i głowice, załóż nową i po kłopocie
tylko uważaj zeby trafić wypustem z pompy na wałek rozrządu
tylko uważaj zeby trafić wypustem z pompy na wałek rozrządu
Ostatnio zmieniony sob kwie 11, 2009 18:02 przez pawell407, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Witam mam problem cieknie mi pompa paliwa ta przy silniku ale podaje paliwo bo samochód się nie dusi anie nie gaśnie, czy istnieje mozliwość zebym ją uszczelniła a nie kupowała nowej pompy bo jest to koszt 1370 zł. A czytałam że są uszczelki do tego, tylko czy ma to sens? i gdzie ewentualnie kupić takie uszczelki?
z góry dziękuję za odpowiedz
z góry dziękuję za odpowiedz