Błędne wskazania wskaźnika temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Deloox
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam. Panowie mam następujący problem.Wskaźnik temperatury zachowuje się tak jakby wskazywał wartości o 8-10 stopni przesunięte w dół. Zamiast 85 pokazuje 75, zamiast 87 otwarcia termostatu pokazuje okolice 80 stopni, wentylator wcześniej załączał się około 94-95 stopni a teraz przed 90. Kumpel mówi, że gdzieś przeczytał, że to wina ładowania, a dokładnie regulatora ładowania, mechanik mówi, że problem dotyczy samych liczników i zwala winę na starość licznika. Wszystko sprawne, wymieniałem dwa razy czujnik i dalej to samo, termostat również sprawny. Problem w tym, że wskazania są przesunięte te około 10 stopni w dół.Miał ktoś taki przypadek?
moja była http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1196467#1196467
witam kolego!otoz mialem taki sam problem w swoim golfie mk3 1,9TD i tez wymienilem czujnik ale nic to nie dalo poprostu jest walniety licznik i zaniza wartosc a u siebie sprawdzilem to w ten sposob iz wlozylem do zbiorniczka wyrownawczego termometr od pieca C.O odpalilem auto i kontrolowalem temperature przy jakiej wlaczy sie wiatrak.i wlaczyl sie przy ok 92 stopniach(czujnik byl na 95) a na zegarze bylo ok 78 stopni takze wiem ze jest wszystko ok a zegar jest walniety.ja tak jezdze i u ciebie pewnie jest to samo.Pozdrawiam