Rozrzad,pompa,czy wtryski,POMOCY!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Rozrzad,pompa,czy wtryski,POMOCY!!!
Witam.Mam polo 1,9 diesel96rok.
Samochód chodził dobrze aż do dziś gdy zgasiłem go pod sklepem i już nie odpala.Wruciłem zaczołem zapalać a tu walenie jak by zawór,albo tłok i autko nie odpala.wykręciłem wtryski i sie okazało że jeden z nich nie rozpyla ropy tak jak powinien,więc załozyłem na prubę inny używany który był dobry.Gdy przekreciłem rozrusznikiem zeby odpowietrzyć nic nie stuka,a jak dokręce wtruski i odpalam coś wali i autko nie zapala.Miał ktoś podobne objawy i wie co to może być????Pomózcie kazda sugestia mile widziana.
Pozdrawiam.
Samochód chodził dobrze aż do dziś gdy zgasiłem go pod sklepem i już nie odpala.Wruciłem zaczołem zapalać a tu walenie jak by zawór,albo tłok i autko nie odpala.wykręciłem wtryski i sie okazało że jeden z nich nie rozpyla ropy tak jak powinien,więc załozyłem na prubę inny używany który był dobry.Gdy przekreciłem rozrusznikiem zeby odpowietrzyć nic nie stuka,a jak dokręce wtruski i odpalam coś wali i autko nie zapala.Miał ktoś podobne objawy i wie co to może być????Pomózcie kazda sugestia mile widziana.
Pozdrawiam.
sprawdz centralną śrubę w wale silnika czy sie nie poluzowała.
Ostatnio zmieniony ndz cze 07, 2009 12:07 przez woj-tek, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, potwierdzam ze zacznij od ustawienia i sprawdzenia faz rozrzadu, skontroluj napiecie paska, jesli jest ok to mozesz sprobowac go zapalic, zeby zlokalizowac na ktorym cylindrze stuka, popuszczaj kolejno nakretki wtryskow (odkrec i zakrec), byc moze jeden z wtryskow jest zatkany i objawia sie to metalicznym dzwiekiem. pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Michał_1977
- _