Teraz już kompletnie nie wiem...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Teraz już kompletnie nie wiem...
Przekręcam kluczyk w pozycję zapłonu, wszystko w normie (od lewej: ciecz chłodząca mruga i gaśnie, olej świeci, świece świecą i gasną, ale nie świeci aku) po odpaleniu silnika olej zaczyna mrugać (co to oznacza bo w instrukcji nie ma), co więcej aku zaczyna żażyć, przy zwiększaniu obrotów coraz mocniej
Gaszę silnik i podnoszę maskę: na bagnecie naciapane od połowy bagnetu w dół, nie ma wskazania tylko tak jakby bagnet był chlapnięty olejem. Są pokażne wycieki: tył silnika i dół są tłuste.
jestem całkowicie zdezorientowany, co o tym myślicie??
z góry dzięki, pozdrawiam
Marcin, Wrocław
Gaszę silnik i podnoszę maskę: na bagnecie naciapane od połowy bagnetu w dół, nie ma wskazania tylko tak jakby bagnet był chlapnięty olejem. Są pokażne wycieki: tył silnika i dół są tłuste.
jestem całkowicie zdezorientowany, co o tym myślicie??
z góry dzięki, pozdrawiam
Marcin, Wrocław
olej Ci wycieka dlatego Świeci Ci ta kontrolka a z tym zabryzganym paskiem to moze byc prawda. Dlatego świeci Ci aku. Dolej oleju tyle ile powinno byc, zobacz czy bedzie swiecil, pozniej obserwuj wycieki. I tak jak kolega wyzej mowil , zlikwiduj je Dlugo masz tego golfa? dzialo sie tak wczesniej czy kupiles takiego trupa?
kontrolka od aku właśnie nie świeci kiedy powinn i świeci kiedy nie powinna, pasek jest suchy a alternator się obraca taj jak normalnie. do tej pory bez problemów, nawet przy -25 stopniach palił na dotyk. między wymianami oleju żadnych ubytków, ile wyszło tyle weszło co do mililitra.
wiem że jeśli kontrolka od oleju świeci to oznacza coś innego niż jak mruga... nie wiem kiedy jest to za mało oleju, a kiedy niskie ciśnienie oleju i teraz pytanie czy może być to pompa oleju?
wiem że jeśli kontrolka od oleju świeci to oznacza coś innego niż jak mruga... nie wiem kiedy jest to za mało oleju, a kiedy niskie ciśnienie oleju i teraz pytanie czy może być to pompa oleju?
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
moze pompa a moze czujnik oleju a jak swieci ci aku to sprawdz szczotki. jak mi sie szczotki konczyly to jak byl zimny silnik to nie swiecilo a jak troche pojezdzilem to sie zaczynala lekko swiecic. a pozniej ladowanie szlag trafilMadMax_89 pisze:wiem że jeśli kontrolka od oleju świeci to oznacza coś innego niż jak mruga... nie wiem kiedy jest to za mało oleju, a kiedy niskie ciśnienie oleju i teraz pytanie czy może być to pompa oleju?
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Trzeba wytrzeć do czysta ,włożyć i wyjąć .Po jeżdzie bagnet może być ''chlapnięty''Co do kontrolek to mrugająca przy odpalonym silniku oznacza zbyt niskie ciśnienie .Paląca się na stałe brak ciśnienia .O ile oczywiście masz sprawne oba czujniki ciśnienia .Czy świeci czy mruga to kategorycznie nie powinno się dalej jechać tylko znależć przyczynę .Najprościej :sprawdzić ciśnienie mechanicznym manometrem.O ile oczywiście miarka od oleju pokazuje jakiś poziom.MadMax_89 pisze:Gaszę silnik i podnoszę maskę: na bagnecie naciapane od połowy bagnetu w dół, nie ma wskazania tylko tak jakby bagnet był chlapnięty olejem
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018