czujnik temp.silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
czujnik temp.silnika
Witam
Czy czujnik tem.silnika ma coś wspólnego z ciężkim odpalaniem?
Mk4 1.9 TDI 110 KM ,AHF
Pozdro
Pozdro
Ostatnio zmieniony sob lis 28, 2009 18:34 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
dla mnie jest to dosyć logiczne że ma - jeżeli czujnik nie poda informacji do ECU że auto jest zimne wtedy ecu nie daje informacji na świece że mają dłużej grzać - wystaraczająco logiczne to chyba jest ?lukasffm pisze:Czy czujnik tem.silnika ma coś wspólnego z ciężkim odpalaniem?
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
-
- Nowicjusz
Re: czujnik temp.silnika
a kiedy ci źle pali po nocy, nagrzany ile czasu trwa krecenie rozrusznikiem?Golfighter pisze:Witam
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
u mnie w sumie podobny problem opisany w innym temacie. U mnie jkrecie jakies 3-4 sec i telepie silnikiem przez 2 sec jak juz zaskoczy. Tylko na zimnym silniku jak jest rozgrany pali od kopa no i dopoki sie ei nagrzeje daje siwym dymkiem. Jutro rano sprawdze vagiem temp silnika moze wlasnei ten czujnik jest do dupy.
Ostatnio zmieniony ndz lis 29, 2009 00:26 przez czajaa22, łącznie zmieniany 1 raz.
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
Ja miałem podobnie mimo ze kompresje miałem jak w nowym, wtryski ok kąt wtrysku 51, pompa ok , brak pecheżyków a na zimno łapał po 3-4 sek. Sprzawdziłem vagiem grupe 007 rano wszło ze czujnik ok, miernikiem sprzawdziłem 3 swiece spalone- to było pwoowdem ze silnik nie był dogrzewany po odpaleniu i troche telepało po odpaleniu ale zanim temp. płynu nie spadła ponizej 5 st dalej ciezko palił mimo nowych świec. Wiec zregenerowałem rozrusznik, podniosłem vagiem dawkę startową na maxa i zmieniłem vagiem ze swiece ruszały od ponizej 14 st i pali od stzrała czy zimny czy ciepły i nie telepie silnikiem i jest tak od roku i nic sie juz nie zmieniło.czajaa22 pisze:u mnie w sumie podobny problem opisany w innym temacie. U mnie jkrecie jakies 3-4 sec i telepie silnikiem przez 2 sec jak juz zaskoczy. Tylko na zimnym silniku jak jest rozgrany pali od kopa no i dopoki sie ei nagrzeje daje siwym dymkiem. Jutro rano sprawdze vagiem temp silnika moze wlasnei ten czujnik jest do dupy.
Ostatnio zmieniony ndz lis 29, 2009 00:31 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
Sprawdzilem rowniez temp cieczy rano w grupie 001 i bylo ok mniejwiecej ta sama jak otoczenia i po zapaleniu sie powoli podnosila dawka po odpaleniu byla 9 stosunkowo spadala w miare uplywu czasu. Wiec sadze ze czunik temp jest ok. Wymienie swiece na nowe i zoabczymy jak nie pomoze to zrobie jak kolega wyzej.
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ