Czujnik predkości i trzęsienie autkiem POMOCY!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik predkości i trzęsienie autkiem POMOCY!!
witam zakładam nowy wątek bo nic na ten temat nie mogę znaleźć. mój przypadek wygląda tak ze auto na 4 i 5 biegu od 1000 do 2000 trzęsie autem doszedłem do tego ze jak wyłączę (odłączę) w skrzyni biegów czujnik prędkości to przestaje trząść autem( jak ręka odjął ustają objawy) wszyscy tu piszą ze jeśli tak sie dzieje to nastawnik jest do czyszczenia wiec go juz 2 raz wyczyściłem ( czyt. mechanik) i nic jak było tak i jest. wymieniłem nawet sam czujnik prędkości na inny i to samo podmieniłem tez wtrysk sterujący i tez to samo nie mam więcej pomysłów co z tym zrobić błędów w vagu nie ma nastawnik chodzi dobrze chodź tylko sprawdzany był na postoju. jednym słowem: POMOCY!!! błagam!!!
zaczynam zastanawiać sie czy nie odciąć kabla idącego do ecu z tego impulsatora prędkości i mieć święty spokój
zaczynam zastanawiać sie czy nie odciąć kabla idącego do ecu z tego impulsatora prędkości i mieć święty spokój
softu nie miałem zmienianego a nastawnik był robiony 2 razy 1 razem nie widziałem jak robił i było źle 2 razem robił jeszcze inny mechanik (znajomy) i przy mnie czyścił i jestem pewny ze wyczyścił porządnie zresztą można to pewnie vagiem jakoś sprawdzić??Adamm pisze:jarek3251, moze tak byl nastawnik robiony ze nie byl robiony?
a softu przypadkiem nie masz zmienionego?
[ Dodano: 14 Sty 2010 19:22 ]
jesli komp będzie pasował od Passata b4 to mógłbym podmienić kompa???????? i jutro sprawdzę jeszcze przepływomierz macie jakieś sugestie jeszcze????
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jak w tym pasku siedzi taki sam 90 konny zetor na takiej samej przepływce to bedzie pasowałjarek3251 pisze:jesli komp będzie pasował od Passata b4 to mógłbym podmienić kompa?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
ale jak może być złe zrobiony nastawnik jak przez 2 rożnych mechaników był czyszczony przy 2 byłem i widziałem co robił i jest czysty teraz napewno a co reszta pompy ma z tym wspólnego???????Adamm pisze:jarek3251, w takim razie albo zle zrobiony nastawnik albo juz pompa kuleje
[ Dodano: 15 Sty 2010 08:49 ]
aha i jak to vagiem sprawdzić???najlepiej dynamicznie ale które grupy i czego szukać
ok powiedz co zrobic zeby go sprawdzic??? srw ustawione na 0.780 miligramy na 4.8 przed chilą sprawdzałem zaraz wrzuce logi z tego jak mam podłaczony czujnik predkosci i trzęsie autemAdamm pisze:jarek3251, to ze go wyczyscil to nie znaczy ze dobrze poskladal. vagiem nie sprawdzisz nastawnika
[ Dodano: 15 Sty 2010 11:58 ]
tutaj jest jak trzęsie trzeba patrzeć w przedziale obrotów od 1000 do 2000 tys wiem ze to nie jest za specjalnie zrobione ale u mnie główne drogi sa bardzo śliskie i nie jestem w stanie zrobić to idealnie
[ Dodano: 15 Sty 2010 12:03 ]
a to jest na wyłączonym czujniku prędkości jazdy jak to sie zachowuje wtedy juz wcale nie trzesie autem jak juz mówiłem na wyłączonym silniku srw jest na 0.780v a dawka na 4.8mg czyli wszystko ok by sie wydalało a jednak cos jest nie tak
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 13:07 przez jarek3251, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
kąt wtrysku do poprawy, ale to nie jest problem ...
daj log statyczny 013
złożenie nastawnika to nie tylko poprawne ustawienie wartości RSW i dawki, to także odpowiednie wyregulowanie położenia elektromagnesu względem trzpienia ... mechanik sprawdzał po skręceniu, czy trzpień nie ociera o elektromagnes ?
nie wiem co to ma do tematu ... kątem steruje n108darkjustice pisze:004 statyczne
000,004 bs
daj log statyczny 013
złożenie nastawnika to nie tylko poprawne ustawienie wartości RSW i dawki, to także odpowiednie wyregulowanie położenia elektromagnesu względem trzpienia ... mechanik sprawdzał po skręceniu, czy trzpień nie ociera o elektromagnes ?
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 16:15 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
nie mam juz laptopa zeby zrobic nowe logi 013 panowie tutaj jest 013 troche pokazany
[ Dodano: 15 Sty 2010 15:47 ]
tylko co grupa 013 ma do trzęsienia autem???
[ Dodano: 15 Sty 2010 15:51 ]
[ Dodano: 15 Sty 2010 15:47 ]
tylko co grupa 013 ma do trzęsienia autem???
[ Dodano: 15 Sty 2010 15:51 ]
a tego to nie wiem ale dzis zdejmowałem z nim pokrewe od nastawnika i potencjometr chodził płynnie nie było czuć zęby o coś opierał abo zahaczałdamcio151 pisze:kąt wtrysku do poprawy, ale to nie jest problem ...nie wiem co to ma do tematu ... kątem steruje n108darkjustice pisze:004 statyczne
000,004 bs
daj log statyczny 013