Demontaż łapy silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Demontaż łapy silnika
Witam
Krótko i na temat
GOLF IV 1.9 TDi 2004r VARIANT
Zerwany gwint w łapie silnika na której leży poduszka od strony pasażera.
W tej chwili zamocowałem to na jednej śrubie, a druga siedzi luzem.
Jak odkręcić łapę z bloku silnika?
Czy wymiana jest możliwa w domowych warunkach (amatorski warsztat).
Krótko i na temat
GOLF IV 1.9 TDi 2004r VARIANT
Zerwany gwint w łapie silnika na której leży poduszka od strony pasażera.
W tej chwili zamocowałem to na jednej śrubie, a druga siedzi luzem.
Jak odkręcić łapę z bloku silnika?
Czy wymiana jest możliwa w domowych warunkach (amatorski warsztat).
Ostatnio zmieniony ndz sty 17, 2010 22:09 przez benek998, łącznie zmieniany 2 razy.
Na zdjęciu masz pokazane 3 śruby i miejsce mocowania (Jeżeli coś jest źle zaznaczone to popraw). I teraz jak tam włożę klucz to po pierwsze czy nasadowy tam wejdzie i czy śruby dam rade wyjąć bo jest tam trochę ciasno i po drugie to którą śrubę mam wykręcić jak opuszczę silnik, a które jak mam podniesiony.
Ostatnio zmieniony ndz sty 17, 2010 22:07 przez benek998, łącznie zmieniany 2 razy.
Nareszcie wymieniłem
Nie jest to takie łatwe jak w opisie. Mały mankament - rurka od klimy nie pozwala wyjąć łapy ale po odgięciu tej rurki i kombinacjach w ustawieniu silnika można łapę wytargać.
Musiałem jeszcze odkręcić podporę silnika są to 2 śruby na zdjęciu widoczne 27 i 28
.
Odkręcenie tej podpory pozwala na większe manewrowanie silnikiem.
Należy zwracać uwagę na plastiki podczas przemieszczania silnika w stronę przedniej szyby
Nie jest to takie łatwe jak w opisie. Mały mankament - rurka od klimy nie pozwala wyjąć łapy ale po odgięciu tej rurki i kombinacjach w ustawieniu silnika można łapę wytargać.
Musiałem jeszcze odkręcić podporę silnika są to 2 śruby na zdjęciu widoczne 27 i 28
.
Odkręcenie tej podpory pozwala na większe manewrowanie silnikiem.
Należy zwracać uwagę na plastiki podczas przemieszczania silnika w stronę przedniej szyby
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2010 23:22 przez benek998, łącznie zmieniany 4 razy.