odłączenie akumulatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
odłączenie akumulatora
słuchajcie czy nic się nie stanie jak odłączę akumulator na noc i wezmę do domu do naładowania (nie mam innej możliwości). Czy nic z imobilaiserem się nie stanie (nie rozkoduje się) i potem odpalę normalnie auto?? Auto tak jak wyżej mk4 tdi alh
nic się nie stanie - na luzietomasz28 pisze:Czy nic z imobilaiserem się nie stanie
przynajmniej u mnie tak było
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 19:58 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
a dlaczego - bo nigdzie takiej informacji nie słyszałemZozol pisze:odłaczamy najpierw minus, potem plus. Podłączamy w odwrotnej kolejności
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
Kilka razy na forum czytałem. Opisywał nie będę, żeby nie palnąc głupoty.Kulon pisze:a dlaczego - bo nigdzie takiej informacji nie słyszałem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=34143&
z tym się nie zgodzę - zresetuje się przebieg na liczniku i zegarek z godzinądamcio151 pisze:nic się nie wykasuje
PL
PL
-
- Mały gagatek
U mnie skasował sie tylko zegarek i radio musiałem programować.
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 20:28 przez waldeklubon, łącznie zmieniany 1 raz.
Kulon pisze:z tym się nie zgodzę - zresetuje się przebieg na liczniku i zegarek z godziną
jest też, że ze wszystkim trzeba jechać do serwisu ...Zozol pisze:Nawet w poradniku użytkownika jest, że należy odczekac 10 sek. przy włączonym zapłonie. Róbta jak chceta, wasze furmanki ...
pytanie jaki jest cel tego czekania przed odpaleniem ?
sam pare dni temu wyciagałem akumulator i sie nic nie stało co do kolejnosci to oczywiste ze pierw minus potem plus choc w mkIV jet tak akumulator umieszczony ze bez znaczenia co pierw odkrecisz ale po co 10 sekund czekac to tego nie rozumiem
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
-
- Forum Master
heheh 10s czekać bo kontroli muszą zgasnąć może o to biegało
U mnie tam sam se godzinę ustawia/przestawia jak jest zmiana z letniego na zimowy (i odwrotnie) także zero mojego wkładu :green_fuck:
Normalnie zabieraj aku do domu i tyle Jak masz centralny i nigdy nie używałeś kluczyka tylko cały czas pilot to możesz mieć problem z zamknięciem bo wkładka mogła zastać/zardzewieć, wd40 we wkładkę i powinno być ok jak coś.
U mnie tam sam se godzinę ustawia/przestawia jak jest zmiana z letniego na zimowy (i odwrotnie) także zero mojego wkładu :green_fuck:
Powiedzieć nie powie, powinien pojawić się komunikat na zegarach przekręć kluczyk w celu rozruchu silnika.marcin999 pisze:Hehe fajna teoria. Następnie odczekaj 30 sekund az pyknie i po 2 minutach jak samochod powie Ci że już jest gotowy odpalaj.
Normalnie zabieraj aku do domu i tyle Jak masz centralny i nigdy nie używałeś kluczyka tylko cały czas pilot to możesz mieć problem z zamknięciem bo wkładka mogła zastać/zardzewieć, wd40 we wkładkę i powinno być ok jak coś.
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 23:23 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.