Zapowietrzony TDI AHF

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Maciek_Chełm
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Zapowietrzony TDI AHF

Post autor: Maciek_Chełm » pn lut 01, 2010 18:31

Witam z góry przepraszam za banalne dla niektórych pytanie, ale wole najpierw coś wiedzieć a potem brać się do roboty. Wczoraj naprawiłem rozrusznik, lecz nadal pozostała mi kwestia odpowietrzenia diesla (wcześniej troszkę mi ropy zbrakło :) ) a już nie będę głupi i nie będę katował kręcąc wieki. Ktoś mi napisał, że na przyszłość wystarczy "wlać mu ropy do filtra". Nigdy tego nie robiłem baaa... nie ściągałem górnej obudowy silnika jeszcze. Jak jest możliwość prosił bym o zdjęcie silnika AHF i dorysowanie w "Paint" -cie czy czymś innym gdzie i co odkręcić, jak i ile wlać ropy by nie przesadzić. Samochód stał na mrozach jakieś 2tygodnie, jeśli przydało by się coś podgrzać też piszcie. Pozdrawiam

Maciej K. Obrazek

Awatar użytkownika
krzysbiker
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: krzysbiker » pn lut 01, 2010 19:12

zrób tak jak ci pisałem na gadu :pub:

Awatar użytkownika
bradley
Forum Master
Forum Master

Post autor: bradley » pn lut 01, 2010 20:07

Do 14 wlewasz od gory "pod korek" strzykaweczka paliwo, luzujesz nakretki przy 6 x 4, krecisz raz, drugi trzeci, zakrecasz nakretki, krecisz, odpalasz.

VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]

Awatar użytkownika
w17dc0y0t3
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: w17dc0y0t3 » czw lut 04, 2010 01:40

tez mialem kiedys taki problem;/ az wstyd sie przyznac ale zabraklo on;/ wylecialo mi z glowi i stanal moj piekny ahf:( nic nie dalo nawet jak zalalem, filtr mial powietrze;/
odkrecilem wtryskiwacze tj nr 6 i jedna osoba wcisnela do konca pedal gazu i krecila rozrusznikiem, wylatywalo powietrze a pozniej zaczelo leciec ON, kazalem przestac, zakrecilem wtryskiwacze oczywisci przesmarowalem je i golfik zapalil:) dostalem nauczke od tamtego czasu i jak zapali sie kontrolka to smigam na stacje i tankuje:)

Awatar użytkownika
Siwak
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Siwak » pt lut 05, 2010 22:12

Najlepiej ściągnąć przewód dolotowy od intercoolera( ten od strony EGR) i palić samochód na "Plak"-u (ten do plastików) do czasu aż sam wejdzie na obroty. Silnikowi nic się nie stanie "Plak" ma mało związków chemicznych i nie jest taki detonacyjny.

[size=150][b] Niemcom gratulujemy VW [/b][/size]

piotrek1474
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: piotrek1474 » pt lut 05, 2010 22:19

Miałem raz problem z zapowietrzonym układem paliwowym. Problem rozwiązał się po wymianie filtra paliwa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”