Witam z góry przepraszam za banalne dla niektórych pytanie, ale wole najpierw coś wiedzieć a potem brać się do roboty. Wczoraj naprawiłem rozrusznik, lecz nadal pozostała mi kwestia odpowietrzenia diesla (wcześniej troszkę mi ropy zbrakło ) a już nie będę głupi i nie będę katował kręcąc wieki. Ktoś mi napisał, że na przyszłość wystarczy "wlać mu ropy do filtra". Nigdy tego nie robiłem baaa... nie ściągałem górnej obudowy silnika jeszcze. Jak jest możliwość prosił bym o zdjęcie silnika AHF i dorysowanie w "Paint" -cie czy czymś innym gdzie i co odkręcić, jak i ile wlać ropy by nie przesadzić. Samochód stał na mrozach jakieś 2tygodnie, jeśli przydało by się coś podgrzać też piszcie. Pozdrawiam
Maciej K.
Zapowietrzony TDI AHF
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Maciek_Chełm
- Nowicjusz
- Kontakt:
- krzysbiker
- Mały gagatek
- Kontakt:
- w17dc0y0t3
- Mały gagatek
tez mialem kiedys taki problem;/ az wstyd sie przyznac ale zabraklo on;/ wylecialo mi z glowi i stanal moj piekny ahf:( nic nie dalo nawet jak zalalem, filtr mial powietrze;/
odkrecilem wtryskiwacze tj nr 6 i jedna osoba wcisnela do konca pedal gazu i krecila rozrusznikiem, wylatywalo powietrze a pozniej zaczelo leciec ON, kazalem przestac, zakrecilem wtryskiwacze oczywisci przesmarowalem je i golfik zapalil:) dostalem nauczke od tamtego czasu i jak zapali sie kontrolka to smigam na stacje i tankuje:)
odkrecilem wtryskiwacze tj nr 6 i jedna osoba wcisnela do konca pedal gazu i krecila rozrusznikiem, wylatywalo powietrze a pozniej zaczelo leciec ON, kazalem przestac, zakrecilem wtryskiwacze oczywisci przesmarowalem je i golfik zapalil:) dostalem nauczke od tamtego czasu i jak zapali sie kontrolka to smigam na stacje i tankuje:)
-
- Nowicjusz