Witam, mam troche nietypowy temat otóż - jakis czas temu otworzyłem ziorniczek z płynem chłodzącym i wlozylem tam palucha - ku mojemu zdziwieniu, wyciagnalem palucha w czarnym oleju. Był on jednak tylko na wierzchu. Auto zachowuje sie normalnie, ani nie przegrzewa ani nie traci mocy kopci na czarno, odpala normalnie. Bylo to jakis czas temu, dzis jak otworzylem plyn zbiorniczek wyrownawczy nie bylo tyle czarnego osadu, jedynie kawa z mlekiem przeplatana z czarnymi kroplami, pewnie oleju.
Znajomy wykluczyl uszczelke pod glowica, podobno jak ona strzeli to i woda sie dostaje do oleju i sa ubytki mocy, auto pluje przez wydech ( a ja mam suchutki, jedynie czarna sadź) no i teraz pytanie do Was drodzi Vwmaniacy. WTF?? co mu dolega??
Za kazda sugestie z gory THX
Olej w zbiorniku z płynem chłodniczym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Olej w zbiorniku z płynem chłodniczym
Moja biala rakieta :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=317968
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=317968
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Twój znajomy się myli i chyba mało przypadków uszkodzonej uszczelki widział ,skoro tak twierdzi.Sprawdż na początek chłodniczkę oleju przy filtrze oleju ,najlepiej zrób tzw.bajpasa :odłącz przewody z płynem od chłodniczki i połącz ze sobą .Wyczyść zbiorniczek i pojeżdzij tak przez kilka dni .Jak będzie to samo to niestety ,uszczelka pod głowicą .oxaris pisze:Znajomy wykluczyl uszczelke pod glowica, podobno jak ona strzeli to i woda sie dostaje do oleju i sa ubytki mocy, auto pluje przez wydech
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018