Przy 2800 obr. lekki spadek mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Przy 2800 obr. lekki spadek mocy
Witam szykuje mi sie zakup fajnego autka od rodziny po okazyjnej cenie, MK4 2000 rok 1.9 tdi 116 pd, nie pamietam oznaczen silnika. Problem jest taki na kazdym biegu przy 2800 obr. lekki spadek mocy wyczuwalny, nie jest to typowy notlauf poniewaz autko dalej idzie ladnie i bezproblemowo rozpedza sie do 200 km/h. W czym moze tkwic problem ? Podobno po czyszczeniu zaworu egr itd. nastepiła poprawa. Gdzies tam wyczytalem ze to jakis zawor cisnieniowy turbo. Prosze o porady poniewaz nie wiem czy warto brac to autko...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
dobra dzieki obadam sprawe, na razie auto stoi w warsztacie i podobno po przeczyszczeniu egra i n75 oraz wezykow jest znaczna poprawa, chyba sie na niego zdecyduje skoro mowicie ze to nie jest nic zlego. Balem sie ze cos z pompowtryskami, ale skoro turbina ciagnie i ma kopa niesamowitego to chyba jest ok. Jakby ktos cos jeszcze wiedzial na ten temat to czekam na wypowiedzi.
Jak Ci sie bedzie chciało to możesz do mnie podjechac do Szczecina Dabia to oblukamyFollowMe pisze:Hmmm no nie wiem czy to tak powinno byc, wydaje mi sie ze nie bo ten spadek byl znacznie odczuwalny, jak go przywioze to zrobie te logi.
Ostatnio zmieniony śr maja 19, 2010 11:59 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.