witam
od kilku dni samochód odpala po 4-5 kręceniu rozrusznikiem i zakopci na niebiesko,ale tylko po nocy i dzieje się to przez chwilkę. Wiem że uszczelniacze zaworowe powiedziały papa i mam zamiar to zrobić, świece nie były wymieniane hohoo i jeszcze dłużej. Obstawiałem że nie mam kompresji, ale nie bierze wielkich ilości oleju i nie kopci podczas jazdy.
Możliwe że jest coś nie tak z świecami lub olej po nicy ścieka po zaworach i ciężko jest go przepalić ?
MKII odpala po kilku razach na zimnym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Po części sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
Temat poruszany milion razy,wystarczyło poszukać i miałbyś czytania o takich przypadkach na miesiąc...psp pisze:świece nie były wymieniane hohoo i jeszcze dłużej. Obstawiałem że nie mam kompresji
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, w pierwszej kolejności sprawdź świece żarowe.
a może być coś takiego że nie grzeją się świece ? jak padł jakiś tam przekaźnik
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
masz bezpiecznik na scianie grodziowej, w takim czarnym "pudełeczku" do ktorego dochodza dwa, biało - czerwone kable
jak bezpiecznik bedzie ok, to odkrec listwe od zasilania swiec, i podaj kabelkiem "+" na kazda po kolei. jesli swieca jest sprawna, bedzie iskrzyc sie przy dotykaniu kablem
a najlepiej jak masz amperomierz do 15A
sprawna w 100% swieca pobiera 12A
jak bezpiecznik bedzie ok, to odkrec listwe od zasilania swiec, i podaj kabelkiem "+" na kazda po kolei. jesli swieca jest sprawna, bedzie iskrzyc sie przy dotykaniu kablem
a najlepiej jak masz amperomierz do 15A
sprawna w 100% swieca pobiera 12A