Pedał gazu - Passat B5
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pedał gazu - Passat B5
Witam
Chciałbym się dowiedzieć, jak głęboko (ile cm mniej więcej nizej) macie w swoich autkach pedał gazu - szczególnie Passat B5 TDI. Mój pedał jest ponad połowę wciśnięty do środka, przez co ma mały skok.
chciałbym się dowiedzieć ile powinien (mniej wiecej w cm) wynosić skok pedału do samej podłogi?
Chciałbym się dowiedzieć, jak głęboko (ile cm mniej więcej nizej) macie w swoich autkach pedał gazu - szczególnie Passat B5 TDI. Mój pedał jest ponad połowę wciśnięty do środka, przez co ma mały skok.
chciałbym się dowiedzieć ile powinien (mniej wiecej w cm) wynosić skok pedału do samej podłogi?
Pedał gazu - Passat B5
Witam.
Jestem zmuszony odgrzać temat. Bardzo proszę o zmierzenie u kilku kolegów w autach ile wynoci skok pedału gazu - zaznaczyłem na foto dokładne miejsce gdzie zmierzyć - DOTYCZY TYLKO TAKIEGO PEDAŁU JAK PONIŻEJ NA FOTO.
Z góry serdeczne dzieki
Jestem zmuszony odgrzać temat. Bardzo proszę o zmierzenie u kilku kolegów w autach ile wynoci skok pedału gazu - zaznaczyłem na foto dokładne miejsce gdzie zmierzyć - DOTYCZY TYLKO TAKIEGO PEDAŁU JAK PONIŻEJ NA FOTO.
Z góry serdeczne dzieki
Pedał gazu - Passat B5
gooffer, Ja mam paska B5 98r i pedał taki jak na foto. Skok w miejscu, w którym zaznaczyłeś wynosi u mnie 20mm.
Pedał gazu - Passat B5
Jak podejrzewam istnieje podejrzenie, że maksymalne wciśnięcie pedału nie powoduje maksymalnego wychylenia potencjometru - w VAGu bodajże w grupie 0 na którejś pozycji widać wciśnięcie pedału, wartość ma się zmieniać od 0 do 255.
Re: Pedał gazu - Passat B5
kasztanek pisze:Jak podejrzewam istnieje podejrzenie, że maksymalne wciśnięcie pedału nie powoduje maksymalnego wychylenia potencjometru - w VAGu bodajże w grupie 0 na którejś pozycji widać wciśnięcie pedału, wartość ma się zmieniać od 0 do 255.
Dokładnie. Auto jest za słabe jak na 110 km. Dopiero jak wcisne gaz do oporu to "jakoś" przyspiesza
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pedał gazu - Passat B5
Mierzenie skoku pedału gazu ,to poroniony pomysł tylko i wyłacznie sprawdzenie na vagu ,czy pedał gazu ma pełen zakres od 0 do 255 ma sens ...i szczerze wątpię żeby nie miał tego zakresu ,a tym bardziej , żeby to pedał gazu , był przyczyną Logi dynamiczne 003 i 011 , przepływki i doładowania zrób...dowiesz się z tego więcej ,niż z porównywania odległosci podału gazu od podłogi 110 tka ,to taka upierdliwa jednostka ,z racji posiadania turbiny ze zmienną geometrią ,i to jest jej największa bolączkagooffer pisze: kasztanek napisał(a):Jak podejrzewam istnieje podejrzenie, że maksymalne wciśnięcie pedału nie powoduje maksymalnego wychylenia potencjometru - w VAGu bodajże w grupie 0 na którejś pozycji widać wciśnięcie pedału, wartość ma się zmieniać od 0 do 255.
Dokładnie. Auto jest za słabe jak na 110 km. Dopiero jak wcisne gaz do oporu to "jakoś" przyspiesza
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
munior pisze:Mierzenie skoku pedału gazu ,to poroniony pomysł tylko i wyłacznie sprawdzenie na vagu ,czy pedał gazu ma pełen zakres od 0 do 255 ma sens ...i szczerze wątpię żeby nie miał tego zakresu ,a tym bardziej , żeby to pedał gazu , był przyczyną Logi dynamiczne 003 i 011 , przepływki i doładowania zrób...dowiesz się z tego więcej ,niż z porównywania odległosci podału gazu od podłogi 110 tka ,to taka upierdliwa jednostka ,z racji posiadania turbiny ze zmienną geometrią ,i to jest jej największa bolączkagooffer pisze: kasztanek napisał(a):Jak podejrzewam istnieje podejrzenie, że maksymalne wciśnięcie pedału nie powoduje maksymalnego wychylenia potencjometru - w VAGu bodajże w grupie 0 na którejś pozycji widać wciśnięcie pedału, wartość ma się zmieniać od 0 do 255.
Logi wyszły ok, turbo działa poprawnie (czyszczona geometria, nowe wężyki, zaworek N75, gruszka), przepływka sprawdzona. Po prostu wygląda tak, że pedał gazu ma za małe wychylenie. Dla eksperymentu podciąłem wykładzine w miejscu, gdzie dotyka pedał po jego wciśnięciu. Wchodzi teraz ok. 1,5 cm więcej i auto jest wyraźnie mocniejsze na wyższych obrotach. VAGiem mierzyłem wychylenie pedału gdy jeszcze dotykał normalnie podłogi i wychodziło 100. Podejrzewam, że ktoś przykręcił pedał na krućcu przy potencjometrze. Auto było samochodem firmowym, i moze to z tego powodu.
Przedtem leciał max. 160 km/h - teraz po podcięciu dywanu leci ok. 180 km/h więc coś w tym jest
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pedał gazu - Passat B5
I wszystko jasne ,niezły "ogranicznik " ktoś wymyśliłgooffer pisze: Po prostu wygląda tak, że pedał gazu ma za małe wychylenie. Dla eksperymentu podciąłem wykładzine w miejscu, gdzie dotyka pedał po jego wciśnięciu. Wchodzi teraz ok. 1,5 cm więcej i auto jest wyraźnie mocniejsze na wyższych obrotach. VAGiem mierzyłem wychylenie pedału gdy jeszcze dotykał normalnie podłogi i wychodziło 100.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Podepnę się pod temat. Moje auto Passat 1.9 TDI AFN 110km. Przy maksymalnie wciśniętym pedale w Vag-Com wartość wynosi max 213-216. Pomoże ktoś jak temu zaradzić żeby dochodziło do 255?