Wydarte, spr i nie jest za fajnie... (cos zaczelo mi szczelac, zrobilem glowice z mysla, ze to glowica i dolu nie spr, ale spr teraz dol i lipa...)
Mierzone cisnienie po remoncie glowicy: 25, 27, 32, 34.
To, ze nie mialo cisnienia nie bylo z ksiezyca. Po 1, tuleja jest do wymiany, po drugie wyciagnalem tloki i na 1 tloku pierwszy z gory pierscionek byl zlamany stad tez wzer w tloku na gorze, po trzecie zaczalem je czyscic ze smaru i sie ukryszla scianka gdzie byl pierscionek olejowy - tlok do wywalenia - wlasnie na tym pierwszym tloku i tutaj to szczelalo na 100 i dlatego takie cisnienie, pod sam koniec juz na ten cylinder w ogole nie chodzil, siwy dym z rury non stop.
Na kolejnych 3 tuleje tez podrobione, ale juz nie takie tragiczne jak na 1.
Jutro jade po nowy blok, chyba... ze okaze sie, iz tez szrot to bd szukac dalej. W chwili obecnej nie jestem dobrze z kasa i nie bd przeciez tulejowac 4 dziur + tloki nowe + pierscienie panewki itd.
Ogolnie rzecz biorac dziwie sie, ze ten silnik chodzil jak chodzil. Strasznie jest po przejsciach. Pozostalo ogarnac ten dol i juz ma byc na 0, tylko... ze ten dol to straszne koszty. Moze uda sie znalesc caly dobry.
Moze tutaj ktos ma blok z dolem?
Remont dolu, co robic? AFN!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Remont dolu, co robic? AFN!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob sty 15, 2011 22:42 przez puyoll, łącznie zmieniany 1 raz.
Remont dolu, co robic?
a ile u Ciebie wołają zatulejowanie?
u mnie jeszcze przed nowym rokiem było 400zł za blok z ich tulejami.
u mnie jeszcze przed nowym rokiem było 400zł za blok z ich tulejami.
Remont dolu, co robic?
Nie mam pojecia, ale mam blok caly z afn za nie wieksza kase niz to tulejowanie u was ;p a gdzie jeszcze nowe tloki, pierscionki, panewki itd. Nie oplaca sie, w sumie... jakbym stal dobrze z kasa to bym robil, a teraz lipa. I ratuje sie jak moge. Kiedys moze PD wsadze...;]