Problem z temperaturą mk5
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf z roku 2003 silnik 1.9 TDI z pompowtryskami 105KM. Wskaźnik temperatury wariuje, wskazania wahają się czasem, chwile jest dobrze, a następnie spada do 50 a czasem skoczy po odpaleniu od razu na 130 po to by za chwilkę z powrotem spaść do 50. Dodam że chłodnica była mechanicznie uszkodzona, od uderzenia jakiegoś kamienia, została załatana, płynu nie ubywa. Oraz kolejna kwestia a mianowicie od czasu do czasu wyskakujący błąd temperatury paliwa. Silnik chodzi bardzo ładnie, równiutko i nie ma mowy o żadnym spadku mocy. Co może być powodem szalenia wskazań temperatury, oraz tego błędu? Z góry dziękuje za sugestie.
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Może masz zapowietrzony układ, po uszkodzeniu i nalaniu płynu był odpowietrzany? może czujnik szwankuje.
Re: Problem z temperaturą mk5
Układ był odpowietrzany, natomiast zauważyłem że po zgaszniu silnika był błędny odczyt, popuściłem korek wlewu płynu i jak uszło ciśnienie włączyłem silnik i odczyt był OK. Zakupiłem nowy czujnik, ale nie wiem gdzie się znajduje?
ED
Czy problem może tkwić w akumlatorze?. Bo mój jest od nowości, kręci ładnie napięcie ma ale jednak te 7 latek już jeździ
ED
Czy problem może tkwić w akumlatorze?. Bo mój jest od nowości, kręci ładnie napięcie ma ale jednak te 7 latek już jeździ
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
wymień czujnik temperatury płynu chłodniczego i będzie po problemie.
Nie szukaj nie wiadomo czego jak sprawa jest prosta.
Nie szukaj nie wiadomo czego jak sprawa jest prosta.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE