Witam od niedawna mam problem z łożyskiem- nie wiem którym, strasznie wyję szczególnie gdy spadają obroty. Rozrząd wymieniany jakieś 15 tkm, nie wymieniałem pompy wody. Ostatnio przerabiałem swój alternator na ten z wolnym kołem, założone zostało używane INA coś tam popiskiwało delikatnie na początku ale przestało i teraz jest niby ok. Dużo czytałem o pompie wspomagania ale moją nawet przy skręconych kołach nie piśnie, płynu też nie ubywa. A może pompa wtryskowa? Ten dźwięk jest między pompą a alternatorem. Ciężko mi powiedzieć co to może być dlatego zwracam się z pomocą do bardziej doświadczonych kolegów z forum
Załączam filmik:
http://w908.wrzuta.pl/film/14XBO59xVCg/img_0203" onclick="window.open(this.href);return false;
Wyjące łożysko golf III 1Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- FURMAN TDI
- Użytkownik
- FURMAN TDI
- Użytkownik
nie oglądałem wcześniej filmiku, rolki sprawdzałeś? za głośno to nie wyje...albo sprzegło alternatora albo rolka napinająca albo sam pasek
...zawsze coś
- FURMAN TDI
- Użytkownik
słuchaj przerabiałeś alternator i sprawdź teraz czy koło alternatora jest idealnie w osi pozostałych bo wystarczy że nie będzie i pasek będzie szalach albo rolka
...zawsze coś
Na moje oko to idealnie jest, przerabiałem jakieś miesiąc temu i wszystko było ok, sprzęgło z golfa IV. Jak to się zaczęło dziać to zauważyłem że przy odpaleniu rano autko tak jakby coś przyblokowało, minimalnie spadły obroty i przygasło oświetlenie przy czym "zachrobotało" dwa razy. Boję się żeby to nie była pompa wtryskowa