Kolor czujnika temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam Wszystkich kupiłem w sklepie czujnik z żółtą opaską sprzedawca twierdzi że musi taki kolor być w tym modelu VW Golf 1.9 TD 96r.. Tak na prawdę nie zwróciłem wcześniej uwagi jaki kolor jest u mnie więc zaufałem sprzedawcy. Przychodzę do auta a tam czujnik z kolorem zielonym!!!! Nie wiem teraz kto ma rację czy ktoś wcześniej wstawił zielony bo taki miał a sprzedawca ma rację czy na odwrót. Czy jak mimo różnicy w kolorze po założeniu nowego czujnika wszystko gra to czy kolor ma jakieś znaczenie. Prośba jakie kolor ma Wasz czujnik Pozdro.
Zawsze podaj oznaczenia silnika tak jak ja mam w profilu i inni .. Bo 1,9 d to nic nie znaczy . Do silnikow z oznaczeniem kodu.. 1Y.. AAZ był montowany kolorem zielono - czarnym . 4syki 20mm.. Natomiast o oznaczeniu silnika [b1z , AFT, AEY, AFN, AEK był czarno- żółty 4 styki 20mm .. Czujniki mają spełniać swoja rolę , wiec po to konstruktor wymyslal różne kolory bo sie różnią parametrami , a nie dla swojego widzimisię dziś żółty a jak mi sie odmieni niebieski .. W niektórych przypadkach sa różnice w oznaczeniach , ale tylko po wycofaniu i zastąpieniem nowym ale to jest podawane w katalogach itp. Co do sprzedawcy jak mu podałeś kod silnika to powinien ci dać taki a nie inny kropka..Piotrass76 pisze:Nie wiem teraz kto ma rację czy ktoś wcześniej wstawił zielony b
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
-
- Nowicjusz
Ma być z zieloną opaską na 100%, jest trochę droższy od tego z żółtą. Jak założysz żółtą to zaniża wskazanie temperatury i grzeje świece nawet na ciepłym...
I am traveler of both time and space...
Siema,
A czy gdzieś jest podane dokładnie jaki kolor czujnika jaka ma charakterystykę, żeby móc sobie samemu porównać ?
Ja miałem w moim 1z z zółtą opaską, wymieniłem na taki z niebieską bo taki był w sklepie i jedyne co to lekko przekłamuje temperaturę na liczniku ( zaniża o kilka stopni) w stosunku do wskazań VAG. Ale działa, błąd czujnika nie wyskakuje, wentylator chłodnicy załącza się przy ok 100* (wg VAG)
Jak to właściwie jest, że nawet w intercarsie mają podane że niebieski i żółty można stosować wymiennie ?
A czy gdzieś jest podane dokładnie jaki kolor czujnika jaka ma charakterystykę, żeby móc sobie samemu porównać ?
Ja miałem w moim 1z z zółtą opaską, wymieniłem na taki z niebieską bo taki był w sklepie i jedyne co to lekko przekłamuje temperaturę na liczniku ( zaniża o kilka stopni) w stosunku do wskazań VAG. Ale działa, błąd czujnika nie wyskakuje, wentylator chłodnicy załącza się przy ok 100* (wg VAG)
Jak to właściwie jest, że nawet w intercarsie mają podane że niebieski i żółty można stosować wymiennie ?
...my point of view should be illegal...
- checin
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH
Re: Kolor czujnika temperatury
Czy może mi ktoś powiedzieć jaki kolor czujnika temperatury występuje w golfie IV 1.9 ALH 98r?
Kupie:
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
Re: Kolor czujnika temperatury
kiedyś były przeważnie 059919501A kolor zielony 4 piny ale w dzisiejszych czasach może też być czarny https://pl.aliexpress.com/item/Coolant- ... .34.8G9k34" onclick="window.open(this.href);return false;checin pisze:Czy może mi ktoś powiedzieć jaki kolor czujnika temperatury występuje w golfie IV 1.9 ALH 98r?
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Witam czy ktoś mądry może mi powiedzieć jaki kolor czujnika do Golfa 4 1.9 AQM?? mam zepsuty i musze wymienić