podniesienie cisnienia wewnetrzengo w pompie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
witam
Mam golfa 1z zrobionego na ok 130 km i w tej chwiliogranicza mnie pompa wtryskowa.
Interesuje mnie czy warto podbic cisnienie wewntrzne , orginalnie pompy 1z maja mniejsze niz te nowsze.
Posiadam druga pompe asv z ktorej chce wziasc zaworek i wlozyc do mojej 1z. Pytanie tylko jak bedzie zachowywal sie kat wtrysku , czy bedzie poprawnie regulowalo,oraz kultura pracy . Ogolnie silnik pracuje idalnie , zrywa przyczepnosc na drugim biegu .
Prosze o wypowiedz kogos kto juz to testowal
Jakie cisnienia maja pompy 1z afn i asv?
Mam golfa 1z zrobionego na ok 130 km i w tej chwiliogranicza mnie pompa wtryskowa.
Interesuje mnie czy warto podbic cisnienie wewntrzne , orginalnie pompy 1z maja mniejsze niz te nowsze.
Posiadam druga pompe asv z ktorej chce wziasc zaworek i wlozyc do mojej 1z. Pytanie tylko jak bedzie zachowywal sie kat wtrysku , czy bedzie poprawnie regulowalo,oraz kultura pracy . Ogolnie silnik pracuje idalnie , zrywa przyczepnosc na drugim biegu .
Prosze o wypowiedz kogos kto juz to testowal
Jakie cisnienia maja pompy 1z afn i asv?
- punxbrygade
- Mały gagatek
- Kontakt:
ASV - 2050 obr - 11.4 bar , 300 obr - 7.3 bar
charakterystyka przestawiacza kąta wtrysku - 1500 obr- 1500mV - napiecie syg, zwrotnego , 300 obr - nap. syg. zwr. - 2560 mV odcinek regulacji przestawiacza wtrysku 8.10 mm , 2050 obr - sygn. zwr. - 3890mV odc. reg. przest. wtr. - 12.30mm
AFN - 2050 obr - 11.3 Bar 300 obr - 7.3 bar
charakterystyka przestawiacza kąta wtrysku - 1500 obr- 1500mV - napiecie syg, zwrotnego, 300 obr - nap. syg. zwr. - 2560 mV odcinek regulacji przestawiacza wtrysku 7.20mm ,2050 obr - sygn. zwr. - 3890mV odc. reg. przest. wtr. 12.30mm
1Z - 2000 obr - 9 .2 bar , 500 obr - 6.7 bar
charakterystyka przestawiacza kąta wtrysku 300 obr -2245mV - napiecie syg, zwrotnego,odcinek regulacji przestawiacza wtrysku - 10.20mm , 2000 obr nap. syg. zwr. - 2890mV , odc. reg....- 12.20mm
PIWO bo suszy
charakterystyka przestawiacza kąta wtrysku - 1500 obr- 1500mV - napiecie syg, zwrotnego , 300 obr - nap. syg. zwr. - 2560 mV odcinek regulacji przestawiacza wtrysku 8.10 mm , 2050 obr - sygn. zwr. - 3890mV odc. reg. przest. wtr. - 12.30mm
AFN - 2050 obr - 11.3 Bar 300 obr - 7.3 bar
charakterystyka przestawiacza kąta wtrysku - 1500 obr- 1500mV - napiecie syg, zwrotnego, 300 obr - nap. syg. zwr. - 2560 mV odcinek regulacji przestawiacza wtrysku 7.20mm ,2050 obr - sygn. zwr. - 3890mV odc. reg. przest. wtr. 12.30mm
1Z - 2000 obr - 9 .2 bar , 500 obr - 6.7 bar
charakterystyka przestawiacza kąta wtrysku 300 obr -2245mV - napiecie syg, zwrotnego,odcinek regulacji przestawiacza wtrysku - 10.20mm , 2000 obr nap. syg. zwr. - 2890mV , odc. reg....- 12.20mm
PIWO bo suszy
T3 syncro AHU mTDI 11mm i narazie tylko to.. [url]https://picasaweb.google.com/punxbrygade/NaprawaSyncro#[/url]
- punxbrygade
- Mały gagatek
- Kontakt:
Uff... jedziemy dalej
Zawór regulacji jest taki sam 1z.afn/asv
nie wiem czy czytałeś ale poczytaj .....
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=203976
Zawór regulacji jest taki sam 1z.afn/asv
nie wiem czy czytałeś ale poczytaj .....
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=203976
T3 syncro AHU mTDI 11mm i narazie tylko to.. [url]https://picasaweb.google.com/punxbrygade/NaprawaSyncro#[/url]
- punxbrygade
- Mały gagatek
- Kontakt:
No to dalej....
tłoczki przestawiacza w 1z /afn /asv są takie same ..
mogą sie róznić podkładkami miedzy sprężyną ..... ale zapewnie nie.....
I tu jest najważniejsze 1z ma inną sprężynę....niż afn/ asv (mają taką samą)
co do podkładek nawet katalog nie podaje ich grubości.....
tłoczki przestawiacza w 1z /afn /asv są takie same ..
mogą sie róznić podkładkami miedzy sprężyną ..... ale zapewnie nie.....
I tu jest najważniejsze 1z ma inną sprężynę....niż afn/ asv (mają taką samą)
co do podkładek nawet katalog nie podaje ich grubości.....
-
- Gadatliwa bestia
dzieki za info
Gdzies czytalem ze ktos zwiekszyl nieco cisnienie i od razu przybylo ok 7 km , problemow z katem tez nie mial. Wiec chyba warto ?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
elo
podepne się pod temat: myśle o wymianie pompy w silniku 1Z (swap w mk2) na tą z AFN (moja już lekko daje się we znaki) a mechanik-kolega mi mówił że zamieniali u znajomego w passacie b4 1Z na taką z AFN i hula
czy mogą wystąpić problemy dot rozruchu, biegu jałowego, czy są problemy z ewentualnym ustawieniem wszystkich parametrów przez pompiarza - i nie wiem co jeszcze może nastąpić
dzięki za ewentualne odpowiedzi
podepne się pod temat: myśle o wymianie pompy w silniku 1Z (swap w mk2) na tą z AFN (moja już lekko daje się we znaki) a mechanik-kolega mi mówił że zamieniali u znajomego w passacie b4 1Z na taką z AFN i hula
czy mogą wystąpić problemy dot rozruchu, biegu jałowego, czy są problemy z ewentualnym ustawieniem wszystkich parametrów przez pompiarza - i nie wiem co jeszcze może nastąpić
dzięki za ewentualne odpowiedzi
wiecznie awaria :D
Panowie, jak najmniej inwazyjnie przywrócić ustawienie "0" na tym zaworku? Zabezpieczenie od dołu nie chce za bardzo wyjść. Trzeba bić na przelot z którejś ze stron tego zaworka?
A80 B4 1,9 MTDI
A80 B4 2,8 AAH Quattro
A80 B4 2,8 AAH Quattro
-
- Gadatliwa bestia
Re: podniesienie cisnienia wewnetrzengo w pompie
u mnie bardzo lekko wychodzily zabezpieczenia , nawet lekko je rozgiołem zeby kiedys z zaworka nie wyskoczyl tłoczek
OK, a czy zaworek, który grechocze przy potrząsaniu jest sprawny? Sprężyna w nim nie straciła swoich właściwości?
A80 B4 1,9 MTDI
A80 B4 2,8 AAH Quattro
A80 B4 2,8 AAH Quattro
-
- Gadatliwa bestia
jak zabezpieczenie jest wbite rowno z zaworkiem to raczej nic nie powinno grzechotac , przynajmniej u mnie tak bylo
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie ma prawa nic w nim latać ,jak lata to coś z nim jest nie tak i na pewno nie bedzie działał prawidłowo ...a zabezpieczenie u dołu zawsze trochę wystaje ,nigdy nie jest zabite do końca ...przynajmniej ja takiego nie widziałem ,a trochę ich już widziałemtower pisze: a czy zaworek, który grechocze przy potrząsaniu jest sprawny? Sprężyna w nim nie straciła swoich właściwości?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Odgrzeje kotleta.
Czy ktoś wie jakie są objawy uszkodzonego zaworka ciśnienia wewnętrznego?? jak to zdiagnozować??
Czy ktoś wie jakie są objawy uszkodzonego zaworka ciśnienia wewnętrznego?? jak to zdiagnozować??