Golf V dziwny odgłos
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf V dziwny odgłos
Witam forumowicze.Mam golf V 2005 r,105 km i 100 tyś kilometrów.Mam taki problem,od jakiegoś czasu jak jade tak 50-6o km/h to słychać taki odgłos jakby trybów ze skrzyni,nie jest to głośne ale tego nie było.Myślałem,że opony ale przełożyłem na inne i to samo,chyba że łożysko w kole ale jak miałem walnięte łożysko to buczało a to bardziej warczy.Dwumas też mam wymieniony.Kurcze olej w skrzyni sprawdzałem na jesień i był stan,chyba że go wymienić,jak tak to jaki?Tylko jak kiedyś pytałem o olej to mi odpisali,że się nie wymienia w skrzyni.Prosze o pomoc
lukas
- dieselforum
- Nowicjusz
- Kontakt:
Golf V dziwny odgłos
obecnie, większości produkowanych pojazdów, oleju w skrzyniach mechanicznych nie trzeba wymieniać w czasie całego okresu eksploatacji,taka czynność miała miejsce w starszych autach a twoje raczej sie do takich nie zalicza ...ciekawe czy z dwumasem wszystko jest ok??
Golf V dziwny odgłos
Miałem podobny problem w silniku 1.4 golfa V.... szum na piątym biegu przy prędkości 60-70km/h, okazało się iż siadły łożyska w skrzyni.....
Padło 6 łożysk w obudowie.... Najgorsze jest ot , że jedno z nich nie występuje w komplecie z tuleją i w ASO trzeba było zamówić w komplecie z wałkiem.....
Całkowity koszt naprawy plus minus 2.000zl
Padło 6 łożysk w obudowie.... Najgorsze jest ot , że jedno z nich nie występuje w komplecie z tuleją i w ASO trzeba było zamówić w komplecie z wałkiem.....
Całkowity koszt naprawy plus minus 2.000zl
Golf V dziwny odgłos
Kolega miał ten problem i się okazało że to łożysko oporowe . Odgłos się nie zwiekszał w ogole cały czas miał to przy podobnej predkości co ty masz . Także jedz tam gdzie naprawiają skrzynie i oni Ci to zrobią
Volkswagen Group is the best