DROBNE ZAPOCENIE W OKOLICACH TURBINY W 1.9 TD AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
DROBNE ZAPOCENIE W OKOLICACH TURBINY W 1.9 TD AAZ
Witam ostatnio zauważyłem drobne zapocenie olejem w okolicach turbinki. Czy to jest grożne dla turbinki ? czy normalne ? bo podejrzewam że już nie trzyma uszczelniacz podkreślę że w okolicach filtra powietrza nie ma śladów oleju !!
jeżeli jest rzeczywiście tylko zawilgocenie a nie kałuża, a auto ciągnie i nie dymi jak lokomotywa to nie masz sie czym aż tak bardzo przejmować.
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak mam go jużprawie pół roku to jeszcze nigdy nie widziałem w lusterku za sobąchmury dymu nawet jak go do 4000 obr/min przeciagne. zimaprzy porannym odpalaniu DELIKATNIE mi przydymia na niebiesko szry kolor. a przyspieszenie ma coprawda to tylko 75KM wiec niema czego wymagać.Cinek pisze:a auto ciągnie i nie dymi jak lokomotywa to nie masz sie czym aż tak bardzo przejmować.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
podłącza się trójnik do węzyk idacego od turbo do pompy i tam sie wpina manometrGrzegi Siedlce pisze:dokładnie to samo co u mnie. jak to sprawdziłeś
(mozna kupic na Allegro taki do 1Bar za pare zlociszy) a to ze jest zapocona to zupełnie normalne w wezu od turbo do kolektora dolotowego tez sie pojawia!
Jak nie kapie z rur to jest OK!
A co do objawów przy odpalaniu w zimie i niebieskiego dymku to tez nie ma sie czym martwic i kopac w silniku na zapas! Tylko sie cieszyc!
Pozdrawiam!