[TDI] Syczenie turbiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[TDI] Syczenie turbiny
witam, dopiero co nabyłem golfa V 2006 105km, i mam takie pytanie czy to jest normalnie żeby przy 1800-2200 obrotów słychać głośne zasysanie powietrza z turbiny, dodam ze samochód nie traci mocy, po zgaszeniu silnika slychac takie: cyk cyk i jakby spuszczanie powietrza, czy to jest normane czy to cos złego? dodam ze na wejsciu przewodu z filtra do turbiny na opasce widać czarną sadze
Re: [TDI] Syczenie turbiny
niewiem sprawdziłem wszystkie przewody wygladaja na całe, po odpaleniu silnika slychac cichutki "syk" i jak sie zaglada przy samej turbinie to śmierdzi dymem niewiem czy to normalne, potem jak dodam gazu to syczy jakby miał blow off
[TDI] Syczenie turbiny
witam, znalazłem juz miejsce z którego ucieka powietrze, to jest chłodniczka recyrkulacji spalin, od dołu widać dokładnie tłoczek ktory w momencie dodawania gazu wysuwa sie a potem chowa, z tym że powietrze ucieka własnie przez ten tłoczek, moze ktos wie czy tak być powinno?
[TDI] Syczenie turbiny
jestem pewien przykładałem ręke wieje powietrzem jak z wiatraczka, na zdjeciu pokazuje dokładnie skąd wieje, zaznaczam ze zdjecie zapożyczyłem z internetu
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
[TDI] Syczenie turbiny
nie powinno uciekać, może syczeć w momencie wysuwania i wsuwania ale nie powinno tędy uciekać powietrze