Mk2-po wymianie rozrządu...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mk2-po wymianie rozrządu...
...wymieniłem rorząd(pasek+napinacz) i jakoś inaczej mi pali autko,tzn przed wymiana palił tak,że po trasie jak postał pare godzin to palił od strzału bez przyspieszacza,teraz jest tak,ze jak postoi nawet dwie godziny to musze go odpalać z przyspieszaczem bo inaczej go dławi jak próbowałem bez.I teraz nie wiem jak ma być tak jak palił wcześniej czy tak jak teraz?
Wcinam się w temat . Miałem kiedyś wątpliwości co do znaku:marek29 pisze:Albo następny "zdolny" mechanik który pomylił "0" z ">" na kole zamachowym.
Nie chodzi przpadkiem gośniej?
Czy mógłbyś opisać wszystkie oznaczenia na kole zamachowym , mam w kolejności : charakretystyczny nadlew , V i drugi charakterystyczny nadlew - który jest do czego.
mwmw
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
Ja bym też na tym obstawiał !! Rozrząd napewno pokićkał. Jedz do niego z pałą !!!!!Kryspin pisze:A może poprostu ustawiał wałek rozrządu nie na klin na sztywno tylko jakiś klucz czyli +/- ileś tam obrotu wałka..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
Jeszce sprawdzę świece czy przypadkiem któraś nie padła.Jednak jest inaczej jak pisałem wcześniej jak jest zimny to pali z przyspieszaczem ale nierówno chodzi pare sekund poczym obroty wyrównuja się.Jak juz jest ciepły to pali od szczału.Jeśli byłby to rozrząd to wydaje mi sie,że paliłby zawsze cieżko bezwzględu na to czy jest ciepły czy zimny.Jeśli sie mylę to mnie poprawcie.
[ Dodano: Sob Maj 27, 2006 08:19 ]
Przyczyną słabego odpalania był przewód paliwowy(sparciały),który biegnie z filtra paliwa,dostawał lewego powietrza,po wymianie autko adpala na dotyk.
[ Dodano: Sob Maj 27, 2006 08:19 ]
Przyczyną słabego odpalania był przewód paliwowy(sparciały),który biegnie z filtra paliwa,dostawał lewego powietrza,po wymianie autko adpala na dotyk.