MK3 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
MK3 TDI
Mam takie pytanie musze załozyć nowe wtryskiwacze do mojego TDI 1Z i kiedyś już czytałem że jak włośe wtryskiwasze chyba od ASV-a to dostane jakieś 110 koni, a jak bym włożył od zwykłej 110 to będe miał 90 koni czy troche więcej. W zwykłych wtryskach 1Z jest ciśnienie 190 bar a jakie jest w 110 konnych i w tych najmocniejszych które moge włożyć. Chce kupić w miare dobre używki ale żeby mi troche moc wzrosła. Za wszystkie posty wielkie dzięki
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kup od silnika AFN lub ASV jezeli wtryski kupisz w dobrej kondycji napewno przyrost momentu i mocy jest odczuwalny
tu masz link do aukcji z wtryskami i gwarantuje ci ze bedziesz po wymianie mile zaskoczony
ALLEGRO - WTRYSKI ASV
tu masz link do aukcji z wtryskami i gwarantuje ci ze bedziesz po wymianie mile zaskoczony
ALLEGRO - WTRYSKI ASV
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
AFN 180/190kupszczelisty pisze:W zwykłych wtryskach 1Z jest ciśnienie 190 bar a jakie jest w 110 konnych i w tych najmocniejszych które moge włożyć.
ASV 220/300
mozesz miec na ASV parametry seryjnej 110ps ale to nie jest regułą i zalezy w sumie od giftu jakie auto mialo w serii.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a da i nawet do ok 100 - 110 KM a dlaczego - dlatego ze jest to inna budowa samego rozpylacza jest bardziej wydajny czytaj robi lepsza mgielke z ON wiec montuj i nie wnikaj w cisnienie roboczekupszczelisty pisze:AFN 180/190 czyli jak włoże takie to nic nie podniesie tej mocy skoro mają to samo ciśnienie? jakby mi dały 10 koni to by mi wystarczyło, no i skąd takie uzywki wziąść?
podjedz do oddzialu Mastersa moze oni beda mieli jakies na sprzedaz jak nie to gielda allegro zreszta ktos ostatnio sie oglaszal iz ma na sprzedaz wtryski od AFN a
dla chcacego nic trudnego
[ Dodano: Wto Maj 23, 2006 2:42 pm ]
od AFN
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
rozmawiałem z Ali z masters tuning i on ma tylko z ASV-a nówki, tylko że chce 1000 z montażem itd, nie mam takiej kasy i to jest problem, a takie z AFN-a jak by mi dały 5 koni to by było dobrze no i momentu kilka niutonometrów
BruceLee30, Ty masz wtryski z AFN-a? odczułeś jakąś rużnice?? coś jeszcze zmieniałeś?
BruceLee30, Ty masz wtryski z AFN-a? odczułeś jakąś rużnice?? coś jeszcze zmieniałeś?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mam wymienione tylko wtryski kupowalem uzywane i po wymianie nie to autko a ile mu przybylo to nie wiem ale w okolicach 100KM ma na bank wiec jak masz jkies dobre uzywki bierz i montuj sam zobaczyszkupszczelisty pisze:rozmawiałem z Ali z masters tuning i on ma tylko z ASV-a nówki, tylko że chce 1000 z montażem itd, nie mam takiej kasy i to jest problem, a takie z AFN-a jak by mi dały 5 koni to by było dobrze no i momentu kilka niutonometrów
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
AFN - 028 130 201 S 1 szt 028 130 201 T 3 szt
a ile przejechane coz to tylko w erze ci powiedza ale poprostu jak zakupisz lecisz do kogos na VAG a i sprawdzasz jaka korekcje dawek pokazuja i juz cos o nich wiesz jak beda pojechane poprostu je oddajesz tak to musisz zalatwic przy zakupie uzywanych, niech ci tylko ktos nie wcisnie ze byly sprawdzane w TZW urzadzeniu do wtryskow bo to jedna wielka pomylka!
a ile przejechane coz to tylko w erze ci powiedza ale poprostu jak zakupisz lecisz do kogos na VAG a i sprawdzasz jaka korekcje dawek pokazuja i juz cos o nich wiesz jak beda pojechane poprostu je oddajesz tak to musisz zalatwic przy zakupie uzywanych, niech ci tylko ktos nie wcisnie ze byly sprawdzane w TZW urzadzeniu do wtryskow bo to jedna wielka pomylka!