dołożenie interculera do TDeka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam posiadam golfa 3 1,9 td zaplanowałem montaż interculera ,zakupiłem juz orginalny interculer z golfa 3 i część rur brakuje mi tylko dwóch rur tych które wychodza z interculera czy ma ktoś moze /mozliwość podać mi org nr tych rur ?
albo powiedziec które to rury
albo powiedziec które to rury
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
dziekuje za pomoc
czy mozesz mi powiedziec co to za program jest ?
i czy ktos wie o co chodzi z rurka 11 i 11a ?
czy mozesz mi powiedziec co to za program jest ?
i czy ktos wie o co chodzi z rurka 11 i 11a ?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
11a- TAKI NUMER NIE ISTNIEJE W KATALOGU -takie info wyskakujeŁukaszyna21 pisze:i czy ktos wie o co chodzi z rurka 11 i 11a ?
Ciebie interesuje rura z nr.11
-
- Nowicjusz
potrzebuje rurki Nr 1 i 10 a i jeszcze uchwyt mi jest potrzebny
czy ktoś z was moze dokładał interculer i czy jest odczuwalna poprawa czy raczej turbo dziura ?
czy ktoś z was moze dokładał interculer i czy jest odczuwalna poprawa czy raczej turbo dziura ?
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Odczuwalną poprawę ,poczujesz latem w upały ,teraz zimą nic nie poczujesz A to co poczujesz latem ,to mniejszy spadek mocy po dobrym zagrzaniu auta ...i tyle ,bo taka rola ic ...choć niektórzy myślą że dodaje mocyŁukaszyna21 pisze:czy ktoś z was moze dokładał interculer i czy jest odczuwalna poprawa czy raczej turbo dziura ?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Nowicjusz
- munior
- Kontakt:
A co byś chciał poczuć po schłodzeniu powietrza w dolocie ? które w mrozy i tak jest chłodne ....wzrost mocy ? a w jaki to cudowny sposób ? Zapomnij że poczujesz cokolwiek ,przynajmniej zimą Jak chcesz coś poczuć i masz pompę z LDA to załóż stożkowy boost pin ,bo ori jest płaski i nie zwiększa dawki ,a mógłby ,gdyby był stożkowy ...Płaski ori pin ,to taki "bonus" od fabryki ,co by 1,9 td za dobrze nie jeżdziłŁukaszyna21 pisze:wiec jest poprawa czy nie ?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Nowicjusz
rozchodzi mi sie o lato czy wtedy jest odczuwalna poprawa czy nie ?
czy jest turbo dziura czy tez nie ,
czy jest turbo dziura czy tez nie ,
-
- Nowicjusz
bo wymysliłem sobie ze dostawie wentylator na interculer juz elektryka zaczełem męczyć żeby zrobił mi sterownik do tego
Zamiast dodatkowego wentylatora na intercooler, zaopatrz się w oryginalne kierownice powietrza które zapewnią odpowiednią ilość "świeżego" powietrza sprzed zderzaka.
-
- Użytkownik
- Auto: mk4 variant
- Silnik: axr
mavric, ma rację. Do tego pin stożkowy, możesz go nawet sam zrobić- wszystko jest na forum. Później kwestia ewentualnej regulacji i... dbałości o sprzęgło po wzroście mocy
mk1 1.6D->mk2 GT special->mk3 1.6->mk3 1.8aam->mk2 GT special->mk3 GTD->mk3 GT adz->astra II->mk3 TD-> passat B4 1.8->mk3 GT TDI->mk2 GT special>mk4 SDI
-
- Nowicjusz
- munior
- Kontakt:
To jak założysz IC, nie licz na więcej ...bo o ile po wymianie pina różnica jest bardzo wyrazna ,bo zwiększa się dawka paliwa a co za tym idzie mocy przybywa ...to po dołożeniu IC ,mocy może tylko nie ubywać w gorące dni ,bo jak powietrze w dolocie zaczyna być gorące ,to odczuwalny jest lekki spadek osiągów i po to jest ic ,żeby ten efekt zniwelować ...ale na pewno nie po to żeby coś przybyło ,nic nie przybywa taka jest zasada działania IC ,czyli chłodnicy powietrza w dolocieŁukaszyna21 pisze:pina to ja mam od dawna ale wciaz mało