Uszczelka pod głowicą ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Uszczelka pod głowicą ?
Jade sobie autem wskaznik temperatury 90 stopni nagle z cieplego powietrza z nawiewow robi sie zimnie po jakims czasie(10s) wszystko wraca do normy. Powtarza sie to co jakis czas ,zauwazylem ze gdy wkrecam go na obroty, ponadto ubywa plyn chlodniczy.
3 mechanikow twierdzi ze przyczyną jest uszkodzona uszczelka pod głowicą.
Co tym myslicie?Jaki koszt naprawy ?
Prosze o szybka odpowiedz z góry dziekuje
3 mechanikow twierdzi ze przyczyną jest uszkodzona uszczelka pod głowicą.
Co tym myslicie?Jaki koszt naprawy ?
Prosze o szybka odpowiedz z góry dziekuje
-
- VWGolf.pl Killer
-
- VWGolf.pl Killer
Uszczelka pod głowicą ?
Bylem sprawdzic czy w ukladzie chlodzenia nie ma spalin okazalo sie ze sa. Mechanik twierdzi ze moze byc pęknieta glowica , bo rzadko sie zdarza zeby w tych silnikach padla uszczelka.
Co o tym myslicie?
Co o tym myslicie?
Ostatnio zmieniony sob lut 16, 2013 15:44 przez arbi94, łącznie zmieniany 1 raz.
Odp: Uszczelka pod głowicą ?
I tak trzeba ściągnąć czapkę. A wtedy już wszystko wyjdzie. Na razie nie martwił bym się pęknięciami. Przy samej uszczelkę też ubywa płynu i spaliny pojawiają się w układzie.
Re: Uszczelka pod głowicą ?
Czyli AJMarbi94 pisze:gdzie sprawdzic ten kod ? ja mam 1.9 tdi 115 pd
Uszczelka pod głowicą niestety do roboty kolego. Możesz jeszcze zrobić test na obecnosc spalin w układzie chłodzenia, który napewno potwierdzi padniętą uszczelke.
137@345 ;)
Odp: Re: Uszczelka pod głowicą ?
Przecież już sprawdzałDuchu pisze:Czyli AJMarbi94 pisze:gdzie sprawdzic ten kod ? ja mam 1.9 tdi 115 pd
Uszczelka pod głowicą niestety do roboty kolego. Możesz jeszcze zrobić test na obecnosc spalin w układzie chłodzenia, który napewno potwierdzi padniętą uszczelke.
Uszczelka pod głowicą ?
A jest jeszcze AUY. Uszczelka w AJM-ie to częsta przypadłość mnie też czeka taka wymiana.