Wyjęcie turbiny - koszt.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wyjęcie turbiny - koszt.
Witam. Mechanik zaproponował mi cenę za wyjęcie oraz założenie turbiny 300zł. Jak myślicie nie za dużo?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Wyjęcie turbiny - koszt.
Ode mnie wziął 350zł, po tym dzwoniłem gdzieś indziej i tam powiedzieli 210zł
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
Wyjęcie turbiny - koszt.
Za samo wyjęcie i włożenie? Jeśli posiadasz trochę zdolności i narzędzi to spokojnie ogarniesz to w garażu. Wg. mnie dużo.
Wyjęcie turbiny - koszt.
Turbo mam od strony kabiny (praktycznie zerowy dostęp od góry). Nie wiem jak to wygląda od dołu. Nie mam kanału i martwi mnie możliwość zapieczonych śrub.
Wyjęcie turbiny - koszt.
mialem ten sam dylemat - trudny dostęp do turbiny tylko z kanału (turbo od strony kabiny i od dołu). Mechanik skasował mnie 400zł za wyjęcie - czyszczenie - założenie,
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Wyjęcie turbiny - koszt.
SvR, turbo wyjmiesz górą, trzeba tylko zdemontować rurę od powietrza i kolektor.
Wyjęcie turbiny - koszt.
Cena masakryczna, ja za demontaż i ponowny montaż po czyszczeniu zmiennej geometrii zapłaciłem 150 zł. Czyszczenie zmiennej w serwisie regenerującym turbiny kosztowało mnie 80zł.Tak więc na wyjściowo z czyszczeniem zapłaciłem 230zł. Wiem,że zaraz odezwie się jeden z moderatorów który za taką usługę zaproponował mi w tamtym roku 400zł .
Re: Wyjęcie turbiny - koszt.
To chyba ktoś to charytatywnie robi Przecież za same uszczelki wychodzi cos kolo 70zł. Potrzebujesz http://allegro.pl/uszczelki-turbiny-tur ... 73263.html" onclick="window.open(this.href);return false; i do tego uszczelka pod kolektor ssacy. Wychodzi ze ktoś wyjmował i zakładał turbinę za 80zł.indyczes pisze:Cena masakryczna, ja za demontaż i ponowny montaż po czyszczeniu zmiennej geometrii zapłaciłem 150 zł. Czyszczenie zmiennej w serwisie regenerującym turbiny kosztowało mnie 80zł.Tak więc na wyjściowo z czyszczeniem zapłaciłem 230zł. Wiem,że zaraz odezwie się jeden z moderatorów który za taką usługę zaproponował mi w tamtym roku 400zł .
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Wyjęcie turbiny - koszt.
tomau, w IC cały zestaw uszczelek montażowych turbiny kosztuje 20 zł to skąd taka cena
Wyjęcie turbiny - koszt.
Przykładowa cena 70zł :
http://allegro.pl/uszczelki-turbiny-aud ... 22025.html
A w IC znalazłem tylko coś takiego (167zł) :
Po 3 nie wiadomo czy aby na pewno wymienia uszczelki - być może wstawia stare?
http://allegro.pl/uszczelki-turbiny-aud ... 22025.html
A w IC znalazłem tylko coś takiego (167zł) :
Po 3 nie wiadomo czy aby na pewno wymienia uszczelki - być może wstawia stare?
Wyjęcie turbiny - koszt.
Daj jakis link do IC za komplet uszczelek 20zł. Jak do siebie kupowałem to zawsze wychodziło za komplet uszczelek te 60zl (oczywiście skrecajac to na starych szpilkach)
Spokojnie mozesz kupić http://allegro.pl/uszczelki-turbiny-aud ... 22025.html" onclick="window.open(this.href);return false; i masz wszystko co potrzebne bez nowych śrub
Na upartego mozesz poskrecac na starych uszczelkach, tylko jak okaże się że gdzies uszczelka jest delikatnie uszkodzona i nie trzyma to od nowa musisz wyjmować turbine, więc za 60zł nie warto ryzykować.
Do tego brakuje tobie uszczelki pod kolektor ssący i śrub od kolektora ssacego (a tak to masz wszystko nowe co potrzebne).SvR pisze: A w IC znalazłem tylko coś takiego (167zł) :
Spokojnie mozesz kupić http://allegro.pl/uszczelki-turbiny-aud ... 22025.html" onclick="window.open(this.href);return false; i masz wszystko co potrzebne bez nowych śrub
Na upartego mozesz poskrecac na starych uszczelkach, tylko jak okaże się że gdzies uszczelka jest delikatnie uszkodzona i nie trzyma to od nowa musisz wyjmować turbine, więc za 60zł nie warto ryzykować.
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Miałem na myśli robociznę, uszczelki miałem swoje i wcześniej kupiłem za niecałe 26zł. Jak kupujecie uszczelki w ASO i nie szkoda wam kasy to wasz problem. Nie dajmy się ogłupić z tymi cenami usług, wiele rzeczy można samemu zrobić problemem jest dostępność kanału lub podnośnika, chociaz po większych miastach można wynająć na godziny stanowisko z narzędziami i podnośnikiem. Powiem szczerze, że bałem się wyjęcia turbiny, ale obecnie jak to widziałem, to na przyszły raz z palcem w d..... zrobię to sam.tomau pisze:To chyba ktoś to charytatywnie robi Przecież za same uszczelki wychodzi cos kolo 70zł. Potrzebujesz http://allegro.pl/uszczelki-turbiny-tur ... 73263.html" onclick="window.open(this.href);return false; i do tego uszczelka pod kolektor ssacy. Wychodzi ze ktoś wyjmował i zakładał turbinę za 80zł.indyczes pisze:Cena masakryczna, ja za demontaż i ponowny montaż po czyszczeniu zmiennej geometrii zapłaciłem 150 zł. Czyszczenie zmiennej w serwisie regenerującym turbiny kosztowało mnie 80zł.Tak więc na wyjściowo z czyszczeniem zapłaciłem 230zł. Wiem,że zaraz odezwie się jeden z moderatorów który za taką usługę zaproponował mi w tamtym roku 400zł .
Kolega ma problem z czytaniem ze zrozumieniem, gdzie napisałem, że za wyjęcie i zamontowanie zapłaciłem 80 zł? Napisałem, że za montaż i demontaż 150 zł, zawiozłem turbinę do warsztatu gdzie regenerują i zażyczyłem sobie tylko wyczyszczenie zmiennej geometrii, za to zapłaciłem 80zł. Oczywiście byłem przy całej operacji i było to zrobione profesjonalnie, a nie tylko zanurzenie w robie i rozruszanie kierownic.indyczes pisze:Miałem na myśli robociznę, uszczelki miałem swoje i wcześniej kupiłem za niecałe 26zł. Jak kupujecie uszczelki w ASO i nie szkoda wam kasy to wasz problem. Nie dajmy się ogłupić z tymi cenami usług, wiele rzeczy można samemu zrobić problemem jest dostępność kanału lub podnośnika, chociaz po większych miastach można wynająć na godziny stanowisko z narzędziami i podnośnikiem. Powiem szczerze, że bałem się wyjęcia turbiny, ale obecnie jak to widziałem, to na przyszły raz z palcem w d..... zrobię to sam.tomau pisze:To chyba ktoś to charytatywnie robi Przecież za same uszczelki wychodzi cos kolo 70zł. Potrzebujesz http://allegro.pl/uszczelki-turbiny-tur ... 73263.html" onclick="window.open(this.href);return false; i do tego uszczelka pod kolektor ssacy. Wychodzi ze ktoś wyjmował i zakładał turbinę za 80zł.indyczes pisze:Cena masakryczna, ja za demontaż i ponowny montaż po czyszczeniu zmiennej geometrii zapłaciłem 150 zł. Czyszczenie zmiennej w serwisie regenerującym turbiny kosztowało mnie 80zł.Tak więc na wyjściowo z czyszczeniem zapłaciłem 230zł. Wiem,że zaraz odezwie się jeden z moderatorów który za taką usługę zaproponował mi w tamtym roku 400zł .