MK3 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
MK3 TDI
Turbo mi już powoli zdycha i chciałbym załozyć większe, z jakiego auta założyć turbo, co trzeba przerobić i najważniejsze, czy trzeba jechać na chipa?? Mam standardowy program w kompie i tylko chciałbym większe turbo, da to jakiś efekt?? Będzie ciągnoł lepiej z niskich obrotów??
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no może chcesz kupic ode mnie suszarke od AFN-a ze zmienną geometrią ?
ale to chyba troche rzeźby by było... w sterowaniu...
jedno jest pewne - jak założysz lepszą turbinkę, to koniecznie trzeba jechac na wirusa coby wiecej dmuchnąć - pytanie tylko czy Twoje wtryski dostarczą wystarczająco dużo paliwa ? - od razu kup sobie wtryski AFN lun ASV i wtedy pojedziesz po całości - po dobrym programie możesz dobić do 130 km i 300 niutków
ale to chyba troche rzeźby by było... w sterowaniu...
jedno jest pewne - jak założysz lepszą turbinkę, to koniecznie trzeba jechac na wirusa coby wiecej dmuchnąć - pytanie tylko czy Twoje wtryski dostarczą wystarczająco dużo paliwa ? - od razu kup sobie wtryski AFN lun ASV i wtedy pojedziesz po całości - po dobrym programie możesz dobić do 130 km i 300 niutków
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie przypominam sobie żadnej mechanicznie pasującej do 1Z sprężarki z WG (WasteGate). A sprężarki ze zmienną geometrią (VTG) wymagają zmiany sterownika (ca 300zł) i najlepiej programu ~1000zł.
[ Dodano: Nie Cze 11, 2006 4:15 pm ]
@cowboy 130PS i 300Nm to dobry egzemplarz 1Zta mechanicznie seryjny potrafi
[ Dodano: Nie Cze 11, 2006 4:15 pm ]
@cowboy 130PS i 300Nm to dobry egzemplarz 1Zta mechanicznie seryjny potrafi
Kolego zrób tak jak ci radzi
kolega Uysy wie co pisze i nie jest drogi a autka z jego softem łądnie zapinają, najlepiej pogadaj z nim na priv, ja ze swojej strony proponuje żebyś wrzucił wtryski od ASV turbo ze zmienną geometrią od 130 razem z kolektorem, dorzucił zaworki sterujące, zmienił sterownik o ile jest potrzeba może masz juz 1płytowy? i wrzucił program ale koszta będą spore, a kolega uysy potrafi ze standardowego 1Z sporo wycisnąć był taki na majówce i zapinał jak wściekły!!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dokładnie 1Z może dojść do 130 PS i 300-320Nm
Patryk z bielska zrobił tak mojemu znajomemu z poznania MK.3 1Z 4x4 ma 130 kucy i coś ok 300 Nm a ja sam widziałem wykres paska 1Z od aligatora gdzie było 130 ps i ponad 320 Nm na życzenie własciciela.