Vento TD i klima!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Vento TD i klima!
Mam pytanko co w tym aucie powoduje podniesienie prędkości obrotowej silnika po załączeniu klimy?
Znajomek ma to auto i nie podnosi mu obrotów.
Z góry dzięki za pomoc.
Znajomek ma to auto i nie podnosi mu obrotów.
Z góry dzięki za pomoc.
VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolego ja mam mk3 TDi z klimą i nie podnoszą mi sie obroty po załączeniu klimy. W drugim samochodzie z klimatyzacja jakim często jeżdzę (peugeot partner) też nie ma takiego zjawiska i nigdy o czymś takim nie słyszałem żeby sie podnosiły obroty po włączeniu klimatyzacji (tymbardziej ze z tego co wnioskuje chodzi o TD a nie TDi)
Moj kolega ma AAZ z 94r. jeszcze ze starą pompą nie taką jak po 95r. z automatycznym regulatorem i ma takie cięgno na pompie którego nie mają AAZ bez klimy, podłączone jak mi się wydaje przewodem do kolektora jak spada cisnienie w nim cięgno się podnosi-sam obserwowałem to bo nigdy tego nie widziałęm w silniku AAZ ale jutro zerkne zrobie zdjęcia i dam znać jak to działa.
marcin-kielce, to był skrót myslowy - nie chodziło o podnoszenie obrotów ale wyrównanie ich na biegu jałowym - zwróc uwage na wskazówke obrotomierza jak załaczasz klime - dygnie lekko w dół i wróci do zadanego polozenia - po załaczeniu kompresora obroty spadną, a ECU podniesie je do żadanego poziomu.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
możecie rozwinąć temat tego cięgna. To nie moje auto i jeszcze go nie widziałem! Kolega zadzwonił z takim pytaniem i poprosił o pomoc więc chciałbym mu jej udzielić ale o tym jak to jest w TD nie mam pojęcia.
dzięki.
[ Dodano: Sro Cze 14, 2006 23:42 ]
i co tam nikt nic nie dopowie.
dzięki.
[ Dodano: Sro Cze 14, 2006 23:42 ]
i co tam nikt nic nie dopowie.
VW w sercu
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123