Problem - podczas skrecania w lewo coś szumi... mk3 TDi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem - podczas skrecania w lewo coś szumi... mk3 TDi
Witam kolegów! Chciałbym poruszyć powyższy temat - przypadłość w moim golfie. Mam problem tego typu:
Gdy jechałem prosto lub w lewo to coś szumiało z przodu tak jakby łożyska ale szum ustawał gdy skręcałem w prawy zakręt. Wszystko to działo sie od prędkości ok 70 km\h a najlepiej było słychać ok 100km/h.
Pomyślałem Ze pojade do znajomego diagnosty za zbieżność i tak zrobiłem... Po ustawieniu zbeżności (podobno lewe koło było zbieżne) w aucie szumi Tylko podczas skrętu w lewo... podczas jazdy na wprost jest cisza i skrętu w prawo również. Czyli jakaś poprawa ale nie do końca... Widziałem że ustawiali zbieżność jednym drążkiem i tak sobie pomyślałem że to może miec jakiś związek ale do końca nie wiem... Chciałbym usłyszeć wasze opinie, sugestie i porady na ten temat...
Gdy jechałem prosto lub w lewo to coś szumiało z przodu tak jakby łożyska ale szum ustawał gdy skręcałem w prawy zakręt. Wszystko to działo sie od prędkości ok 70 km\h a najlepiej było słychać ok 100km/h.
Pomyślałem Ze pojade do znajomego diagnosty za zbieżność i tak zrobiłem... Po ustawieniu zbeżności (podobno lewe koło było zbieżne) w aucie szumi Tylko podczas skrętu w lewo... podczas jazdy na wprost jest cisza i skrętu w prawo również. Czyli jakaś poprawa ale nie do końca... Widziałem że ustawiali zbieżność jednym drążkiem i tak sobie pomyślałem że to może miec jakiś związek ale do końca nie wiem... Chciałbym usłyszeć wasze opinie, sugestie i porady na ten temat...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
aha. widze że jesteście przekonani o winie łożyska ciesze sie z tego. Niedawno wymieniałem łożyska z tyły wiec teraz przyszedł czas na przód.
Chciałem tylko jeszcze zapytać czy łożysko jest jakoś wprasowane w piaste czy jak to tam jest? bo nie wiem czy zabrać sie za to samemu, ale jak bedzie potrzebna prasa to sam teog nie zrobie...
Chciałem tylko jeszcze zapytać czy łożysko jest jakoś wprasowane w piaste czy jak to tam jest? bo nie wiem czy zabrać sie za to samemu, ale jak bedzie potrzebna prasa to sam teog nie zrobie...
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kolego jakby to było wspomaganie to by buczało przy maksymalnym skręcie a jak nie to buczałoby zarówno w prawo jak i w lewo ale u mnie jest to tylko w lewo wiec raczej wykluczam wspomaganie. drugim powodem jest to ze dzieje sie to przy wiekszych prędkościach a wspomaganie przy takich prędkościach nie ma nioc do gadania....
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
lozysko lozyskomarcin-kielce pisze:Kolego jakby to było wspomaganie to by buczało przy maksymalnym skręcie a jak nie to buczałoby zarówno w prawo jak i w lewo ale u mnie jest to tylko w lewo wiec raczej wykluczam wspomaganie. drugim powodem jest to ze dzieje sie to przy wiekszych prędkościach a wspomaganie przy takich prędkościach nie ma nioc do gadania....