Witam !! Słuchajcie ziomek zamowił sobie intercooler mielismy montować wczroaj. Ja dzisiaj zaszedłem do niego i sie okazuje że on ma od G60 i do tego nie ma plastików i mocowań tylko jakieś patenty .... i wentylator który chłodzi.... Niewiem czy da to odpowiedni efekt. Ma ktoś może do sprzedania taki komplecik mocowań i plastików ?? Albo może ktoś ma pomysł jak to zamontować zeby wiało na to powietrze z zewnątrz ( ja mam u siebie tak jak fabrycznie jest). Pozdro poniżej fotka z sposobem zamontowania (tak jak to było u goscia od którego to kupił)
Fotka 1
Fotka 2
Fotka 3
Mocowanie Intercoolera od G60 w Mk2 TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mocowanie Intercoolera od G60 w Mk2 TD
There's a plan to make all of this rigth...
Velocity & Acceleration - It's my addiction....
IC przed chłodnice...każde inne rozwiązanie jest mniej korzystne, nawet przy oryginalnych mocowaniach( a oryginalne IC od diesla jest inny niż ten co masz ). z wiatraczkami to tylko porsche sobie dobrze radzi
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Wiem rózni się wejściem i wyjściem. W oryginalnym jest wejście i wyjście z jednej strony a w tym po jednej wyjście a po drugiej wejście. Dzisiaj jak probowaliśmy założyć ten intercooler rozebraliśmy troche i sie okazuje że jeden wąż nie pasuje... więc złożyłem wszystko po staremu bo qumplowi na jutro auto potrzebne. I wyczyściłem węże dobrze dokręciłem opaski i zgadnijcie ..... autko niesamowicie ożyło nabrało zrywu ... gdzieś musiało uciekać z pod opaski albo spod uszczelki pomiędzy kolektrem a tym kolankiem co idzie w lewo do turby... teraz jak bym jeszcze podstawił trubinke nieco to autko będzie lepiej ciekać niż moje 1RJ..
Pozdro 4All
Pozdro 4All
There's a plan to make all of this rigth...