co nalezy zrobić w silniku przed podniesieniem ciśnienia

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
szerszeniak
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

co nalezy zrobić w silniku przed podniesieniem ciśnienia

Post autor: szerszeniak » pn cze 26, 2006 00:37

z tego o doczytalem sie powinno sie zmienić szpilki głowicy ale czy to wszystko boje sie ze jak podniose ciśnienie to szybko mi wydmucha uszczelke jak tego sie ustrzec :chytry:

sprzedam pompe wtryskową 1,6TD silnik SB
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956

Awatar użytkownika
Cinek
_
_
Kontakt:

Post autor: Cinek » pn cze 26, 2006 08:17

zależy ile chcesz podnieść. szpilki powinno sie wymieniać przy każdym zdjęciu głowicy. a jak chcesz podnieść ciśnienie extremalnie to musisz pomyśleć o innej głowicy, bo ta od 1,6 może nie strzymać. wtedy uszczelke metalową i nie ma siły żeby ją wydmuchało.
lae jak podniesiesz ciś nienie do max 1,2 to nie powinno sie nic stać na tym co masz

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...

Awatar użytkownika
szerszeniak
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: szerszeniak » pn cze 26, 2006 09:54

a jak wielki jest koszt metalowej uszczelki i nowych szpilek i czy obojetne jakiej firmy byle by nowe czy tez powinny być markowe i sporo wytrzymalsze

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » pn cze 26, 2006 10:09

najlepiej zmien glowice :> poczytaj na vwdiesel i sproboj zaaplikowac taka od 1.9 aaz ;)
tak serio to ciezko powiedziec, nikt nie zagwarantuje w jakim stanie jest Twoja glowica i uszczelka, moze sie zdarzyc ze niedlugo po zwiekszeniu cisnienia, wydmucha uszczelke lub nawet uszkodzi sie glowica :/ Zwiekszaj stopniowo i obserwuj co sie dzieje z silnikiem, spprawdzaj temperature, zwracaj uwage co sie bedzie dzialo z plynem chlodzacym i olejem... U mnie tak sie zlozylo ze kilka tys km przed podniesieniem cisnienia, wymienialem uszczelke. Nie bylo pozniej zadnych problemow. U mnie uszczelka Erling, zwykla, raczej nie kupuj najtanszego shitu bo pozniej szkoda drugi raz zdejmowac glowice

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

Awatar użytkownika
szerszeniak
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: szerszeniak » pn cze 26, 2006 11:09

dzieki panowie w przyszłym tygodniu zakladam orginalną pompe RA rozżąd przy tej okazji i zaczne sie bawić powoli z daką i ciśnieniem obecnie jest 0.9bar ale nie kręciłem dawką bo wydaje mi sie ze przed podniesieniem była itek za duza bo silnik sie grzał a jak dostał troche powietrza to to ustąpiło i teraz jest ok ale zbyt wielkiej poprawy osiągów tez nie zaobserwowalem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”