Gaśnie po odpaleniu gdy zimny.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem z moim golfem. Gdy jest zimny odpala normalnie lecz po 3 min gaśnie lub po przejechaniu kilometra gdy wcisnę sprzęgło obroty od razu spadają i auto gaśnie, po czym trzeba go trochę długo kręcić i wtedy odpala. Gdy się ju€ trochę zagrzeje lub przejadę kilka kilometrów auto działa bez problemu. Problem pojawia sie zawsze gdy auto postoi cała noc i jest zimny.....proszę o poradę i pozdrawiam.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Co to za silnik moc oznaczenie vp pd ? To są podstawowe informacje które należy podać zakładając temat.
- italiano_83
- V.I.P.
nie nie zapala po prostu jak po zapaleniu postoi z ok 3 min dodam gazu i puszcze pedał to odrazu silnik gasnie...i tak sie tez dzieje podczas jazdy gdy wcisne sprzegło to obroty spadaja i tez gasnie..
- italiano_83
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
Mam to samo. Od czasu kiedy temperatura spadła w nocy do 0 to zaczął gasnąć.
Wymieniłem pompę vacum ale to też nic nie dało. Dodam że mam ajm bez pompki w baku. Dzisiaj z rano odpaliłem pochodził z jakieś 5 minut i zgasł. Wtedy wziąłem się za wymianę filtra paliwa i okazało się że był prawie pusty. Wsadziłem nowy zalałem go i odpalił. Jutro sprawdzę czy to pomogło. Jak nie to zostało chyba tylko czyszczenie zbiornika.
Wymieniłem pompę vacum ale to też nic nie dało. Dodam że mam ajm bez pompki w baku. Dzisiaj z rano odpaliłem pochodził z jakieś 5 minut i zgasł. Wtedy wziąłem się za wymianę filtra paliwa i okazało się że był prawie pusty. Wsadziłem nowy zalałem go i odpalił. Jutro sprawdzę czy to pomogło. Jak nie to zostało chyba tylko czyszczenie zbiornika.
Re: Gaśnie po odpaleniu gdy zimny.
tez niedawno wymieniałem filtr paliwa, moze to przez ten filtr tak sie dzieje, daj znac jakie beda efekty po wymianie........
-
- Nowicjusz
wymiana filtra i uszczelek pomogła. W niedziel i dzisiaj auto nie zgasło.
Sprawdzałem u siebie i filtr paliwa nie jest cały wypełniony paliwem tylko ledwo do połowy, po odpaleniu i parokrotnym przygazowaniu auto spadło z obrotów i zgasło. sprawdziłem filtr i nie był pełny. Czy ten rozdzielacz co sie go wpina w filtr ktorym paliwo wraca z silnika powinien przekazywac paliwo do filtra bo jak go wymontowałem i przedmuchałem to powietrze przechodzi tylko przez te plastikowe rurki i czy powinno tez przechodzic dołem tam gdzie sa te dwa oringi?
-
- Nowicjusz
wymień uszczelki na tym zaworku, a najlepiej to wymieni cały zaworek kosztuje jakieś 50 zł. I myślę że już nie będzie problemu. Tu masz link do informacji o podgrzewaczu paliwa. viewtopic.php?t=6955" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Roczniki 2000 na PD miały również problem z masa na komputerze. Po przejechaniu ok 2km samochód gasł i cieżko odpalał...
uszczelki na zaworku pomogły, jak narazie auto nie gasnie, dzieki za pomoc:)........