Obrotomierz Golf 1Y Pomozcie prosze :)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Obrotomierz Golf 1Y Pomozcie prosze :)
obrotomierz strasznie waruje, niw wskazuje dobry obrotow, przekreca sie, przy jakis 1500obr/min pokazuje ponad 5000. Co to moze byc?
"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
Gdzies na forum juz o tym bylo.To kolejny dowod na to ze nie wszystkie zegary pasuja (jesli sie zlaczka nadaje) Sam takich szukam do swojego 1Y.A moze zegary sa uszkodzone.Daj znac czy podpasuja do Tdi.
A AAZ to nie tdi?
TDI masz na mysli AFN?macientyvw pisze:nie dziala ani w 1Y ani w AAZ. Jutro sprawdze u siebie w TDI
A AAZ to nie tdi?
Wszystkie zegary VDO sa takie same sprawdzilem kilka dni temu roznica tkwi w eepromie.
Osobiscie w moim 1Y mam teraz zegary z ibizy bezyna z MFA do ktorych to szukam wiazki bezpieczniki przelacznik wycieraczki oraz licznik bezpieczniki.
Jezeli komus zalezy na obrotki w 1Y moge podeslac wsad do pamieci lub sprzedac juz zaprogramowana pamiec z dowolnie ustawionym przebiegiem.
W chwili obecnej sprzedaje licznik po przerobkach:
http://www.allegro.pl/item116987914_gol ... czowy.html
Osobiscie w moim 1Y mam teraz zegary z ibizy bezyna z MFA do ktorych to szukam wiazki bezpieczniki przelacznik wycieraczki oraz licznik bezpieczniki.
Jezeli komus zalezy na obrotki w 1Y moge podeslac wsad do pamieci lub sprzedac juz zaprogramowana pamiec z dowolnie ustawionym przebiegiem.
W chwili obecnej sprzedaje licznik po przerobkach:
http://www.allegro.pl/item116987914_gol ... czowy.html
to zwykly TD, ja mam AHU (TDI) api13, ale to jest obrotrek z benzyny.zloty60 pisze:AAZ
mzoesz jasniej??? a zegary sa VDO poprzenie byly MotoMeter (bez obrotka)api13 pisze:Jezeli komus zalezy na obrotki w 1Y moge podeslac wsad do pamieci lub sprzedac juz zaprogramowana pamiec z dowolnie ustawionym przebiegiem.
Jasniej ?? OK
Jako ze kupilem 1,9D a wcześniej mialem popdka i tam mialem obrotomierz jakoś sie przyzwyczaiłem i zanim udao mi sie kupic takie zegary które dzialaly jak trzeba zebralem 2 inne w tym jeden od tdi z mfa
Te które dzialy mialy przebieg ponad 300000 wiec mnie to wpienialo mocno. Troche latalem po necie tu i tam i zbieralem informacje na temat korekty przebiegu.
Oczewiscie wylewnosc userow wielu boardow byla do bólu i nic nie wynikalo z tego.
W miedzyczasie kupilem programator willem kupilem kilka pamieci i zaczelem zabawe.
Zegarów mialem kilka wiec bylo na czym sie uczyc. Po kilku dnich intensywnej nauki wiem ze zegary VDO jakie mialem wszystkie po modyfikacji pamieci moga dzialac w moim golfie poniewaz nie elektronika decyduje czy bedzie dzialac a wsad pamieci. Wszystkie parametry pracy licznika sa wlasnie w pamieci wszystko jest kwestia odpowiedniego wsadu, ktory fajnie sie edytuje hexedytorem.
Jako ze kupilem 1,9D a wcześniej mialem popdka i tam mialem obrotomierz jakoś sie przyzwyczaiłem i zanim udao mi sie kupic takie zegary które dzialaly jak trzeba zebralem 2 inne w tym jeden od tdi z mfa
Te które dzialy mialy przebieg ponad 300000 wiec mnie to wpienialo mocno. Troche latalem po necie tu i tam i zbieralem informacje na temat korekty przebiegu.
Oczewiscie wylewnosc userow wielu boardow byla do bólu i nic nie wynikalo z tego.
W miedzyczasie kupilem programator willem kupilem kilka pamieci i zaczelem zabawe.
Zegarów mialem kilka wiec bylo na czym sie uczyc. Po kilku dnich intensywnej nauki wiem ze zegary VDO jakie mialem wszystkie po modyfikacji pamieci moga dzialac w moim golfie poniewaz nie elektronika decyduje czy bedzie dzialac a wsad pamieci. Wszystkie parametry pracy licznika sa wlasnie w pamieci wszystko jest kwestia odpowiedniego wsadu, ktory fajnie sie edytuje hexedytorem.
Ostatnio zmieniony ndz lip 23, 2006 09:41 przez api13, łącznie zmieniany 1 raz.
greg, ale sprawdzane bylo juz w 3 autach i w kazdym to samo. Bylo 1Y AAZ i AHU wszystko to samo a koles robi jakies problemy co mi go sprzedawal na allegro, wciska mi ze w starszych modelach nie dziala i ze jest z TDI a w/g ETOSA jest to licznik z 1Y!!!
1. Jezeli masz mozliwosc zmiany oprogramowania licznika moge podeslac sprawdzony i dzialajacy wsad z konkretnym przebiegiem
2. Jezeli nie masz mozliwosci a umiesz poslugiwac sie lutownica moge podeslac ci odpowiedni eeprom
3. trzecia opcja wyslij go mi to ci naprawie i sprawdze w moim golfiku lub przyjedz bo widze ze mieszkasz okolo 60km odemnie
2. Jezeli nie masz mozliwosci a umiesz poslugiwac sie lutownica moge podeslac ci odpowiedni eeprom
3. trzecia opcja wyslij go mi to ci naprawie i sprawdze w moim golfiku lub przyjedz bo widze ze mieszkasz okolo 60km odemnie
1. zestaw wskaźników dla 1Y z obrotomierzem 1H0 919 864KXmacientyvw pisze:greg, ale sprawdzane bylo juz w 3 autach i w kazdym to samo. Bylo 1Y AAZ i AHU wszystko to samo
zestaw wskaźników dla 1Y z obr. srebrne tarcze 1H0 919 865BX
2. zestaw wskaźników dla AAZ z obrotomierzem 1H0 919 860FX
zestaw wskaźników dla AAZ z obr. srebrne tarcze 1H0 919 860TX
No to który masz ten licznik?