[ALL VW] Czym czyszczycie przepływomierz ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[ALL VW] Czym czyszczycie przepływomierz ?
kiedys jak mialem Vectre polecali brymke, ale chyba to nie jest najlepszy srodek.
Znalazłem coś takiego:
CRC MAF Cleaner
ale chyba niedostepne w Polsce?
tutaj znowu polecaja coś podobnego, ale bardziej specjalizowane na łącza ekejtryczne:
Srodek drugi
Czym wy czyscie, czy sprawdzaliscie przed i po wartosci VAG'iem?
czy taki srodek bedzie rownie skuteczny?
ProCleaner
Znalazłem coś takiego:
CRC MAF Cleaner
ale chyba niedostepne w Polsce?
tutaj znowu polecaja coś podobnego, ale bardziej specjalizowane na łącza ekejtryczne:
Srodek drugi
Czym wy czyscie, czy sprawdzaliscie przed i po wartosci VAG'iem?
czy taki srodek bedzie rownie skuteczny?
ProCleaner
Ostatnio zmieniony pt gru 08, 2006 15:34 przez piapia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to zalezy od tego w jakim stopniu masz zabrudzona przeplywke, ja wyczyscilem tak profilaktycznie i nic to nie dalo, czyscilem dlatego ze mam slabe wyniki na VAGu (ale to chyba juz sie konczy przeplywka) bo VAG pokazuje max 850piapia pisze:Czy ktos moze potwierdzic skutecznosc czyszczenia pomiarem z VAG'a?
czy ktos robił pomiar przed i po?
Pozdrawiam Bizak
w jakim zakresie robiłeś pomiar dynamicznie ?dlatego ze mam slabe wyniki na VAGu (ale to chyba juz sie konczy przeplywka) bo VAG pokazuje max 850
850 to wartość zadana.. porównaj wartości w 2 i 3 kolumnie ...
ja czyściłem i troche sie polepszyło w wyższych obrotach powyżej 3500 rpm...można też zobaczyć jakie różnice są po wymianie filtra powietrza..
obejzyj to, moze to cos Ci powie, ... w sumie autko wydaje mi sie ze jest bardzo mulowate i slabe szczegolnie na wyzszych obrotach, mam jeszcze inne logi i innych kanalow jakby co.cowboy pisze:w jakim zakresie robiłeś pomiar dynamicznie ?dlatego ze mam slabe wyniki na VAGu (ale to chyba juz sie konczy przeplywka) bo VAG pokazuje max 850
850 to wartość zadana.. porównaj wartości w 2 i 3 kolumnie ...
ja czyściłem i troche sie polepszyło w wyższych obrotach powyżej 3500 rpm...można też zobaczyć jakie różnice są po wymianie filtra powietrza..
Z gory dziekuje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam Bizak
bizak - co do przepływki to wrzuć kanał 003
a jak chcesz mierzyć ciśnienie to lepeioj kanał 011
[ Dodano: Wto Sie 01, 2006 15:35 ]
a jest przeciez w kanale 10 wartości z przepływki wygląda to kiepsko
ja sie nie znam ale od 2900 rpm masz poniżej 800 mg więc w kanale 8 masz mało paliwa..
jednym słowem mało powietrza to mało paliwa a skoro mało paliwa to mało mocy
turbina działa OK.
[ Dodano: Wto Sie 01, 2006 15:39 ]
jeżeli 2 próba była po czyszczeniu przepływki to ją chyba bardziej zabrudziłes niż wyczyściłes
a jak chcesz mierzyć ciśnienie to lepeioj kanał 011
[ Dodano: Wto Sie 01, 2006 15:35 ]
a jest przeciez w kanale 10 wartości z przepływki wygląda to kiepsko
ja sie nie znam ale od 2900 rpm masz poniżej 800 mg więc w kanale 8 masz mało paliwa..
jednym słowem mało powietrza to mało paliwa a skoro mało paliwa to mało mocy
turbina działa OK.
[ Dodano: Wto Sie 01, 2006 15:39 ]
jeżeli 2 próba była po czyszczeniu przepływki to ją chyba bardziej zabrudziłes niż wyczyściłes
Chyba mit sam obaliłem
wlasnie jestem po testach.
Wyniki na zamieszczonym wykresie (pomiar na 4 biegu)
Wykres najwyzszy to przepływka 2tygodniowa, nowa, nieregenerowana BOSCH.
Wykresy ponizej to przepływka z 2003 z wersji 115KM (passat) - czy jest ona inna od wersji 110KM?
Jak widać po czyszczeniu wykresy się pokrywaja. Czyszczenie ProClean'em i kompiel w brymce. Po tym zabiegu wysuszone powietrzem pod cisnieniem.
wlasnie jestem po testach.
Wyniki na zamieszczonym wykresie (pomiar na 4 biegu)
Wykres najwyzszy to przepływka 2tygodniowa, nowa, nieregenerowana BOSCH.
Wykresy ponizej to przepływka z 2003 z wersji 115KM (passat) - czy jest ona inna od wersji 110KM?
Jak widać po czyszczeniu wykresy się pokrywaja. Czyszczenie ProClean'em i kompiel w brymce. Po tym zabiegu wysuszone powietrzem pod cisnieniem.
no wlasnie tak jak piszesz tez sie nie znam ale rowniez wydaje mi sie ze slabizna, bede powoli musial sie szykowac na nowa przeplywkecowboy pisze:ja sie nie znam ale od 2900 rpm masz poniżej 800 mg więc w kanale 8 masz mało paliwa..
dalem kanal 10 wlasnie dlatego ze jest tam przeplywka i trubo na 3 kanale jest to samo co w pozycji 1 kanalu 10, no i tak jak piszesz widac ze zmniejsza dawke powyzej tych 2900
nie, 2 proba byla w tym samym prwie czasie w odstepie moze 1 minuty od pierwszej proby, robilem to na krotkim odcinku drogi i 1 proba byla w jedna strone drogi a druga w drugacowboy pisze:jeżeli 2 próba była po czyszczeniu przepływki to ją chyba bardziej zabrudziłes niż wyczyściłes
dzieki wielkie za czas poswiecony i zucenie okiem
a czy moge cos jeszcze sprawdzic (chodzi mi o parametry) zebym stwierdzil ze muli, bo ogolnie to przeplywka to jest kanal 8 i 10 a co jeszcze ??
z gory wielki dzieki i wielkie
Pozdrawiam Bizak
zrób sobie jeszcze korekcje dawek w kanale 13 na biegu jałowym...na ciepłym silnikubizak pisze:a czy moge cos jeszcze sprawdzic (chodzi mi o parametry) zebym stwierdzil ze muli, bo ogolnie to przeplywka to jest kanal 8 i 10 a co jeszcze ??
bedziesz miał ochylenie względem dla 3 wtrysków względem wtrysku sterujcącego... odchyłka nie powinna przekraczać +-2%...im mniej tym lepeij
u mnie raz wyszło 0,4, -0,1 i 0,07 a raz 0,45, - 0,12, 0,27 czyli nieźle
zgodnie z rada zalanczam 13 kanal, mysle ze tragicznie nie jestcowboy pisze:zrób sobie jeszcze korekcje dawek w kanale 13 na biegu jałowym...na ciepłym silnikubizak pisze:a czy moge cos jeszcze sprawdzic (chodzi mi o parametry) zebym stwierdzil ze muli, bo ogolnie to przeplywka to jest kanal 8 i 10 a co jeszcze ??
bedziesz miał ochylenie względem dla 3 wtrysków względem wtrysku sterujcącego... odchyłka nie powinna przekraczać +-2%...im mniej tym lepeij
u mnie raz wyszło 0,4, -0,1 i 0,07 a raz 0,45, - 0,12, 0,27 czyli nieźle
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam Bizak