2.0 TDI 140 koni szarpie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
2.0 TDI 140 koni szarpie
Witam, potrzebuje pomocy a mianowicie posiadam passata B6 2.0 TDI i podczas ostrego przyspieszania strasznie szarpie a jak delikatnie przyspieszam to nie i teraz co moze byc tego przyczyna pompowtrysski wymienione i nic to nie pomoglo egr wymyty pracuje prawidlowo jesli mieliscie z takim przypadkiem do czynienia prosze o podpowiedz. POZDRAWIAM
2.0 TDI 140 koni szarpie
Może to być np. niskie ciśnienie w układzie paliwowym. Miałem taki przypadek gdy przytkany był filtr paliwowy.
Proponuję zacząć od diagnostyki VAG
2.0 TDI 140 koni szarpie
Została wykonana, wszystko jest w najlepszym porządku autku mocy nie brakuje jedzie na każdym biegu ale gdy jest moment ostrego depnięcia szarpie całą budą aż złapie takie 3500obr/min i wtedy to ustępuje najgorzej jest tak od 3 biegu i od 2000ob/min do 3500obr/min
2.0 TDI 140 koni szarpie
jest sens dyskutować bez uprzedniego wykonania podstawowej diagnostyki ? Wątpię. Dostałeś poradę, zrób co zalecono, wróć z wynikami.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: 2.0 TDI 140 koni szarpie
ja miałem ostatnio mocniejsza wersję tego tdi z dsg. szarpal przy przyspieszeniu, biegów nie chciał zmieniać. winę miały pompki. Ale różnie dobrze może to być główna pompa, czy zabrudzony układ paliwowy tak, że pompa nie jest w stanie pociągnąć tyle paliwa ile potrzebuje.
2.0 TDI 140 koni szarpie
BafixIV, Bez diagnostyki, logów statycznych i dynamicznych nikt Ci tu kolego nie pomoże...
Re: 2.0 TDI 140 koni szarpie
Zmienić stacje paliw i wymienić filtr paliwaAndrzejP4 pisze:Może to być np. niskie ciśnienie w układzie paliwowym. Miałem taki przypadek gdy przytkany był filtr paliwowy.
Sprzedam nową półkę nad radio