[mk3 TDI] problem z kontrolka świec
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3 TDI] problem z kontrolka świec
Witaycie, jestem posiadaczem golfa III TDI z 97r. Tak więc autko super odpala, nie ma z nim zadnych kłopotów, przed odpaleniem silnika kontrolka grzania świec pali się krótko, ale po odpaleniu (po jakiś 10-20s.) zaczyna migać i nie przestaje... Nie miałem do tej pory diesla i nie mam pojęcia co to oznacza. help me
YNWA
teraz uświadomiłem sobie w czym jest problem, autko jest parę dni temu przezemnie kupione, poprzedni własciciel zainstalował dodatkowe zabezpieczenie przeciw kradzieży (za dużo jednak mi o nim nie był w stanie powiedzieć), które mi się załączyło (wraz z awaryjnymi), stanąłem na drodze żeby sprawdzić co jest grane i również załączyłem światła awaryjne, podejrzewam że problem się pojawił po tym jak komputer dostał dwa sygnały o załączeniu świateł awaryjnych - nic to podłaczam go do vaga
i dzięki za pomoc
i dzięki za pomoc
YNWA
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Swiatla awaryjne (jak i wszystkie inne) sa poza sterowaniem komputera, komputer nie wie czy sa wlaczone czy nie. Jezeli miga ci kontrolka swiec to znaczy powazny blad w sterowaniu silnikiem (przy mniejszych bledach kontrolka ta nie miga tylko jest zapisywany nr bledu w pamieci).Galad pisze:podejrzewam że problem się pojawił po tym jak komputer dostał dwa sygnały o załączeniu świateł awaryjnych