Pytanie koło dwumasowe stuk podczas rozruchu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Panowie mam takie pytanie do was odnośnie stuku podczas opalania golfa. Stuk objawia się praktycznie za każdym razem podczas przekrecenia kluczyka i czuć go na drażku zmiany biegów . Czasem raz na 5-10 razy go nie ma. Pojechałem do mechanika stwierdzili uszkodzone koło dwumasowe, dwumas został wymieniony niestety stuk pozostał i teraz mam podejrzenie odnośnie wymiany tego koła dwumasowego, sprzęgło zostało napewno wymienione ponieważ bierze bardzo nisko natomiast stuk pozostał. i teraz pytanie jak mogę stwierdzić czy to koło dwumasowe jest nowe? Czy po zdjęciu skrzyni i zdemontowaniu go da się to jednoznacznie stwierdzić? Bardzo proszę o poradę.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zależy jak wiele przejechałeś od "naprawy". Jeśli nie było to naście kkm temu, to bez problemów powinno być to do rozpoznania. Zrzucałem u siebie parokrotnie sprzęgło po przebiegach 10-20 kkm i było wciąż widać, że sprzęgło "świerze".
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Od naprawy przejechałem może z 400km a powiedz mi co było powodem że demontowales tyle razy sprzęgło?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tuning. MK 2 1,6 TD 60 KM, najpierw wymieniłem sprzęgło seryjne, później pompe, dołożyłem FMIC i sprzęgła brakło. Wsadziłem większe, ale z czasem wleciał 1,9 TD z pompą 11mm i VNT i od razu do wymiany skrzynia i sprzęgło na jeszcze większe
Po 400 km bez problemów będzie szło wszystko rozpoznać. Pytanie czy się opłaca, bo to troche roboty.
Po 400 km bez problemów będzie szło wszystko rozpoznać. Pytanie czy się opłaca, bo to troche roboty.