Ciśnienie doładowania 2,4 bar 1.9 tdi (ahf)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Słuchajcie,byłem na diagnostyce samochodowej (Golf 4 1.9 ahf) gość mi podpiął laptopa i sprawdził działanie turbiny,turbina w całym zakresie działa prawidłowo tylko zdziwiło mnie ciśnienie doładowania
Na 3 biegu przy 4 tys. obrotów ma prawie 2,4 Bar (na biegu jałowym 1,1)
Jakie macie w swoich 1.9 tdi doładowanie
(w sterowniku ecu mam program zrobiony)
Na 3 biegu przy 4 tys. obrotów ma prawie 2,4 Bar (na biegu jałowym 1,1)
Jakie macie w swoich 1.9 tdi doładowanie
(w sterowniku ecu mam program zrobiony)
.
Wklej loga dyn bo takie prawie 2.4 to lipa bo moze byc 2399mBar i moze byc 2301mBar. Jeszcze zobacz jakie cisnienie masz atmosferyczne. Ale doladowanie seryjne asz to 2330 mBar a po programie to jskues 2440 mBar.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Użytkownik
wesol,
Słuchaj nie wiem jak się jego program w kompie nazywa ale mówił że jemu logi nie wyskakują tylko od razu gotowe informacje o silniku i stanie
Podobno się 1 bar atmosferycznego odejmuje ? Dlaczego jesli tak to wychodzi na 1.4 bar
(silnik ahf)
Słuchaj nie wiem jak się jego program w kompie nazywa ale mówił że jemu logi nie wyskakują tylko od razu gotowe informacje o silniku i stanie
Podobno się 1 bar atmosferycznego odejmuje ? Dlaczego jesli tak to wychodzi na 1.4 bar
(silnik ahf)
.
Tak ale dzis nad morzem jest 1080 mBar a na Slasku 920 mBar. Roznica chyba jest co nie. Podlac vag coma i loga zapodaj 010 albo 011.
-
- Użytkownik
wesol, Ok ale jak ktoś ma zamontowany "turbo boost" w aucie to też mu pokazuje z ciśnieniem atmosferycznym ?? dlaczego się dodaje atmosferyczne ??
.
Opisujecie silnik ASZ, a kolega ma AHF gdzie ciśnienie fabryczne to 0,95 bar, 1,5 bar to max. granica jaką może pokazać MAP.
Program max na 1.3 bar, ja mam na 1,2 bar.
Program max na 1.3 bar, ja mam na 1,2 bar.
Tak troszke duzo jak na suszare ahf. Chyba ze byla zmieniana. Ale w sumie np kokega szatannnn tez dobrze koksowal swoje tyrbiny. Sporo przesadzal ale mial turbo z nowym chra meletta wiec mozna bylo przesadzac. Cos mi swita ze dobre 2550 mBar walil czy nawet 2600 w takiej suszarce od asz.
Re: Ciśnienie doładowania 2,4 bar 1.9 tdi (ahf)
W afn turbo potrafilo nabić 2450mbar i nic się z nim nie działo do samego końca - potem zostało sprzedane. Te 2450 brało się nie z programu lecz z dużego koksu - komp tracił kontrolę nad ciśnieniem powyżej 3000rpm i turbina samoistnie się rozkrecala
Tak zgadza sie. To ze i asz jak ma geo klinujace sie i zamyka map sensor 3 barowy to ja tez wiem. W swiecie tuningu takie turbo ahf nie powinno tyle dmuchac. Turbo VA czyli asz awx to max 2450 mbara powinno dmuchac.
Witajcie mam podobny problem z moim axr, dzisiaj zrobiłem sobie logi grupy 11 i wychodzą mi takie kwiatki:
Czy to oznacza problem z turbo ? Wrzucę jeszcze logi z grupy 3
Czy to oznacza problem z turbo ? Wrzucę jeszcze logi z grupy 3
Tak problem z turbo. Notlauf.
A takiego czegoś nie może wywołać luźny króciec na vacu lub nie sprawny n75 tudzież jakiś dziurawy wężyk od podciśnienia ? Bo tego nie sprawdzałem
-
- Użytkownik
Panowie podobno odlicza się 1 bar atmosferycznego
Więc mi pompuje 1.4 bar
Wszystko jest Ok
Więc mi pompuje 1.4 bar
Wszystko jest Ok
.