Posiadam Golfa 2 GTD, wersja Fire@ Ice, silnik SB. Wymieniłem ostatnio trójnik plastikowy do
cieczy chłodzącej montowany przy głowicy. W trójniku są dwa czujniki cieczy, górny i boczny.
Górny jest do wskaźnika temperatury na desce a ten drugi do czego koledzy?
Po wymianie trójnika i odpowietrzeniu układu, wskaźnik podczas jazdy wskazuje wyższą temperaturę. Płynu nie ubywa, więc co to może być?
Prosiłbym kolegów o podanie mi symbolu bądź fotki odpowiedniego czujnika cieczy chłodzącej do mojego autka.
[Mk2 SB] Jaki czujnik do temperatury cieczy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: [Mk2 SB] Jaki czujnik do temperatury cieczy?
a ile kabelków do niego przychodzi ? Dwa ?LeszekKaczmarek pisze:a ten drugi do czego koledzy?
a więc jest to drugi czujnik ja tez nazwałem awaryjny jak nie zadziała II bieg czujnika wentylatora w chłodnicy a temperatura będzie sporo pona 100stopni Ctomogolf2 pisze:tak dwa. mam taki sam silnik ja kolega LeszekKaczmarek i tez nie wiem do czego słuzy ten drugi czujnik on jest tak troche z boku umiejscowiony.....RobertP pisze:a ile kabelków do niego przychodzi ? Dwa ?
wypnijcie końcówki i zewrzyjcie we wtyczce i załączy się Wam wentylator (możecie tak sprawdzić)
chyba to jest to co mówię ...