[MK3 1Z] buczenie po odpaleniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- jaceksuper
- Nowicjusz
- Kontakt:
[MK3 1Z] buczenie po odpaleniu
Witam
Ostatnio w moim golfie silinik 1z, po odpaleniu czasami słysze takie buczenie buuuuu. Dźwięk zanika. Jakby coś zasysało. Nie wiem co to może być. Czasami jest a czasami go niema, coś mi ktoś mowil że to może mieć związek z pompą hamulca czy coś takiego.
Pomożcie
Ostatnio w moim golfie silinik 1z, po odpaleniu czasami słysze takie buczenie buuuuu. Dźwięk zanika. Jakby coś zasysało. Nie wiem co to może być. Czasami jest a czasami go niema, coś mi ktoś mowil że to może mieć związek z pompą hamulca czy coś takiego.
Pomożcie
Ostatnio zmieniony śr lis 01, 2006 17:21 przez jaceksuper, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
mi rozrusznik kiedys tak buczal po odpaleniujaceksuper pisze:Witam
Pomożcie
"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
there´s no need to explain"
- Mariusz Z.
- Nowicjusz
- jaceksuper
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam.
Ten dźwięk trwa z 3 sekundy. Ostatnio zakupiłem polo z 2001 1,4tdi AMF i tak samo w nim jest tylko że za każdym odpaleniem. Wtedy pierwszy raz takie coś usłyszałem. Ostatnio jednak zaczęło się tak robić w moim golfiku więc się zaniepokoiłem. Coś mi sie wydaje, że to to samo co u bongo. Przypomne, że to dzieje się raz na 3 odpalenia.
macientyvw a co zrobiłeś z tym rozrusznikiem?
Ten dźwięk trwa z 3 sekundy. Ostatnio zakupiłem polo z 2001 1,4tdi AMF i tak samo w nim jest tylko że za każdym odpaleniem. Wtedy pierwszy raz takie coś usłyszałem. Ostatnio jednak zaczęło się tak robić w moim golfiku więc się zaniepokoiłem. Coś mi sie wydaje, że to to samo co u bongo. Przypomne, że to dzieje się raz na 3 odpalenia.
macientyvw a co zrobiłeś z tym rozrusznikiem?
Może nie odbija ci od razu po odpaleniu bendiks. Luzy na tulejkach itp. Trzeba by było wyjąć rozrusznik, rozebrać i powinno się wyjaśnić. Prawdopodobnie powoli kończy się twój rozrusznik.Ale jeśli jeszcze nie przepuszcza a ten dźwięk cię nie męczy ( trwa przecież chwilę) to śmigaj.
Miałem taki objaw, jak już zaczęło mnie wkurzać to przy okazji jakiejś innej naprawy zrobiłem i to.
Miałem taki objaw, jak już zaczęło mnie wkurzać to przy okazji jakiejś innej naprawy zrobiłem i to.
Mam wiele planów i mało czasu.