Po wymianie tłumika inna praca silnika????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie tłumika inna praca silnika????
Wymieniłem cały komplet tłumików- od plecionki po końcowy wraz z rurami w odp. miejsce wspawałem katalizator który nie był zapchany. Wczesniej były niewielkie nieszczelności wokół kata i tłumiki w sroku były puste i było lekko słychać turbinkę. Po wymianię od razu turbinka ucichła. Przed wymianą od 1800 obr czułem duże uderzenie turbinki. Po wymianie jest nadzwyczaj cicho turbinka załącza się ale bardziej płynnie. Powyzej 100km/h czuje taką sama dynamike ale poniżej jakby min. spadła albo to sugestja tego że jest teraz bardzo cicho. Zostawic to tak????
Ale jak wg ciebie zrobić??? np. wywalić kata zeby ułatwić opróznianie spalinek czy zostawić tak jak jest. Żonce się podoba bo jest teraz przy 140km/h bardzo bardzo cich spokojnie można radyjko słuchac wczesniej to nie słyszałem nawet jej gadania- i to było na plus Wydawało mi się ze jakby szybciej reagował ale to mozebyć samosugestja bo jak jest głosniej to wydaje sie ze lepiej przyspiesza i jedzie sie szybciej- tak mi się wydaje.
W dieslach akurat diagności nie czepiają sie katalizatorów, tak naprawde prawie nikt z diagnostów nie wie czy w danym silniku diesla był oryginalnie montowany kat czy nie - więc wniosek jest taki , jesli kat jest zatkany to go wywalić i po sprawie !To_mas pisze:Ja wywalisz kata to mozesz mieć problem z przeglądem no nie
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ale w starych dieslach nie ma sie co martwic katem. po takim przebiegu jedyne co on robi to muli wydech. poza tym jak silnik jest dobry to bedzie mial spaliny ok, a jak zlom to mu kat nie pomoze.wspawac rurke i spokoj. zeby nikt sie nie plul to zostawic ta banke wokol niego.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
Zem sobie luknoł pod auto i patrze ze katalizator bedzie mi trudno zastąpić rurka, ponieważ wlot rurki do kata jest wyżej niz wylot, trzeba by było miec wygiętą rureczkę- albo żeby ktos mi to zrobił- przerabialiście ten temat???? Nie chcę wybebeszac kata bo nie chcę mieć rezonansu, wole dobry kawałek rurki
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Bez rozcinania, wystarczy młotek, pręt i troczę cierpliwościTo_mas pisze:to rozetnij kata !!
Dużo więcejTo_mas pisze:sprzedasz napewno za min 50 zł !!
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................