Witam,
Autko niedawno zakupione, jeździ bezproblemowo ale niestety ze względu na wysokie spalanie benzyny (10-11l/100km) zastanawiam się nad założeniem LPG.
Jaką najlepiej instalacje wybrać??
Gdzie w Łodzi można oddać do zagazowania bez strachu że rozwalą auto??
Jakie przy tym silniku powinno być spalanie LPG??
Pozdrawiam.
Golf 1.4 16V APE jaka instalacja LPG i gdzie w Łodzi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Na gaz Stefanowski mogę ci polecić z własnego doświadczenia. Nie ma problemów z instalacja gazową zakładałem do aut Dewoo lanos kupę już lat temu potem w dwóch Fabkach. Z tym że z jedną sie połaszczyłem gdzie indziej bo mi polecono e niby lepiej aż w końcu wylądowała u nich na naprawie tego co sknocili gdzie indziej i chodzi bez zarzutu od tego momentu.
Jak to ma być tani montaż lpg w samochodzie to na przykład zestaw Stag : Qbox, reduktor AC R01 , wtryskiwacze AC W01
Cena instalacji gazowej na tych elementach powinna być przystępna.
Co do tego jaka jest jakość wtryskiwaczy AC W01 możesz zobaczy porównanie wtryskiwaczy valtek i wtryskiwacze AC W01.
http://lpgmasters.pl/wtryskiwacze-valtek-czerwone-cz-2/
Dobre wtryskiwacze lpg w bardzo dobrej cenie.
Zobacz zdjęcia i poczytaj jak bardzo poprawiła się praca instalacji gazowej lpg w samochodzie.
Pamiętaj że i tak najważniejszy jest montaż instalacji gazowej w samochodzie.
To żeby auto gaz serwis z doświadczeniem robił montaż a nie Heniek co wczoraj był kominiarzem.
profesjonalny montaż i profesjonalny serwis lpg podstawa.
Regulacja gazu nie tylko na warsztacie ale też strojenie instalacji lpg na drodze.
Cena instalacji gazowej na tych elementach powinna być przystępna.
Co do tego jaka jest jakość wtryskiwaczy AC W01 możesz zobaczy porównanie wtryskiwaczy valtek i wtryskiwacze AC W01.
http://lpgmasters.pl/wtryskiwacze-valtek-czerwone-cz-2/
Dobre wtryskiwacze lpg w bardzo dobrej cenie.
Zobacz zdjęcia i poczytaj jak bardzo poprawiła się praca instalacji gazowej lpg w samochodzie.
Pamiętaj że i tak najważniejszy jest montaż instalacji gazowej w samochodzie.
To żeby auto gaz serwis z doświadczeniem robił montaż a nie Heniek co wczoraj był kominiarzem.
profesjonalny montaż i profesjonalny serwis lpg podstawa.
Regulacja gazu nie tylko na warsztacie ale też strojenie instalacji lpg na drodze.
Dzięki chłopaki za podpowiedzi. Czytałem pozytywne opinie o firmie Nagaz i tam podjadę w pierwszej kolejności dowiedzieć się co, jak i za ile.
Myślę że będzie to właśnie zestaw Stag z wtryskiwaczami AC bo właśnie o valtekach negatywne opinie krążą w internecie.
A jak to jest ze spalaniem benzyny zanim przełączy się na gaz, sporo jej spala??
Robię niestety zazwyczaj krótkie odcinki do pracy około 6km, od czasu do czasu dłuższe 10-20km.
Jeżeli teraz spala mi około 11L benzyny na 100km to jest szansa że gazy będzie spalał podobnie??
Myślę że będzie to właśnie zestaw Stag z wtryskiwaczami AC bo właśnie o valtekach negatywne opinie krążą w internecie.
A jak to jest ze spalaniem benzyny zanim przełączy się na gaz, sporo jej spala??
Robię niestety zazwyczaj krótkie odcinki do pracy około 6km, od czasu do czasu dłuższe 10-20km.
Jeżeli teraz spala mi około 11L benzyny na 100km to jest szansa że gazy będzie spalał podobnie??
Sporo spala tej benzyny, może warto się temu przyjrzeć?
Ja do swojego silnika, też APE, montowałem Staga + wtryski AC i nie narzekam. Brak jakichkolwiek szarpnięć, braków mocy itp. Spalanie w granicach 8,5L-10,5L LPG. Przykładowo jazda w granicach 140-160km/h, 3 osoby + bagaż i włączona klimatyzacja, a spalanie 10L z groszami.
Ja do swojego silnika, też APE, montowałem Staga + wtryski AC i nie narzekam. Brak jakichkolwiek szarpnięć, braków mocy itp. Spalanie w granicach 8,5L-10,5L LPG. Przykładowo jazda w granicach 140-160km/h, 3 osoby + bagaż i włączona klimatyzacja, a spalanie 10L z groszami.