Regulacja parownika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Regulacja parownika
Witam.
Mam taki parownik.
Do czego służą śruby nr. 1 i 2?
Napięcie membrany, ciśnienie gazu, wolne obroty? Nie ruszałem ich bo nawet nie wiem co się nimi reguluje
Do króćca nr 3 nie mam nic podłączone, do czego on służy?
Mam taki parownik.
Do czego służą śruby nr. 1 i 2?
Napięcie membrany, ciśnienie gazu, wolne obroty? Nie ruszałem ich bo nawet nie wiem co się nimi reguluje
Do króćca nr 3 nie mam nic podłączone, do czego on służy?
-
- Mały gagatek
Regulacja parownika
http://forum.autokacik.pl/showflat.php?Number=279481038" onclick="window.open(this.href);return false;
Regulacja parownika
Dokładnie jak powyżej.
3 - jest do podciśnienia, ale to się stosuje do gaźnikowców.
3 - jest do podciśnienia, ale to się stosuje do gaźnikowców.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Regulacja parownika
A Nie od kompensacji, nie trzeba do golfa podpinać, podciśnienie do gaźnikowców jest w innych parownikach i z drugiej strony i do czego innego służy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Thelesia1987
- Użytkownik
- Kontakt:
Regulacja parownika
tak jak Paweł Marek pisze,3 nie podłączasz(zostawiasz jak jest) gdybyś miał silnik na wtrysku mechanicznym bądż innym musiałbyś to podłączyć pod kolektor ssący a do gaznika zostawiasz jak jest...
2-membrama
1-dawka gazu
2-membrama
1-dawka gazu
złomek
Regulacja parownika
No więc tak przed regulacjami parownika spalanie miałem 12-13l w mieście przy normalnym jeżdżeniu. W trasie przy prędkościach 100-120km/h nigdy nie zszedł poniżej 11l.
Przykręciłem śrubę na parowniku o ok. 1/2 ...3/4 obrotu w prawo (dokręciłem), silnik dostaje mniej paliwa ale jedzie żwawiej, większy moment na niskich obrotach a przy tym "idzie jak powinien".
Za tydzień będę miał dostęp do analizatora spalin, jakiś taki lepszy bo pokazuje chyba 6 parametrów w tym współczynnik lambda. Nastawić tak, żeby w jak największym zakresie obrotów lambda było ok 1?
Śrubka od bypassu na parowniku (ta mała) nastawiona tak, żeby po odpaleniu przy ok. 2-3*C trzymał obroty. Na gorącym wolne obroty są na poziomie ok. 1000-1100 obrotów.
Ile powinien palić taki silnik 1,6 RF gazu tak pi razy oko?
Mam odpięty wąż podciśnienia od aparatu zapłonowego i zaślepiony. Zapłon ponoć nastawiony przez poprzedniego właściciela już bez podciśnienia. Auto chodzi i zapala jak najbardziej ok, w mrozy też.
Przykręciłem śrubę na parowniku o ok. 1/2 ...3/4 obrotu w prawo (dokręciłem), silnik dostaje mniej paliwa ale jedzie żwawiej, większy moment na niskich obrotach a przy tym "idzie jak powinien".
Za tydzień będę miał dostęp do analizatora spalin, jakiś taki lepszy bo pokazuje chyba 6 parametrów w tym współczynnik lambda. Nastawić tak, żeby w jak największym zakresie obrotów lambda było ok 1?
Śrubka od bypassu na parowniku (ta mała) nastawiona tak, żeby po odpaleniu przy ok. 2-3*C trzymał obroty. Na gorącym wolne obroty są na poziomie ok. 1000-1100 obrotów.
Ile powinien palić taki silnik 1,6 RF gazu tak pi razy oko?
Mam odpięty wąż podciśnienia od aparatu zapłonowego i zaślepiony. Zapłon ponoć nastawiony przez poprzedniego właściciela już bez podciśnienia. Auto chodzi i zapala jak najbardziej ok, w mrozy też.
Re: Regulacja parownika
Trasa 7, miasto 11-12Tomek3416 pisze: Ile powinien palić taki silnik 1,6 RF gazu tak pi razy oko?